Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:209134
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Alu laikmets pat īsti nav apzīmējams ar kādu modes posmu, taču neapšaubāmi, tas ir visu apģērbu pirmsākums. Kā zināms, sen sen atpakaļ cilvēki dzīvoja kaili. Kas viņus spieda apģērbties?
Ļoti apšaubāma ir bībeles teorija par to, ka cilvēkam bija kauns no kailuma, jo sevišķi tāpēc, ka tik sen atpakaļ bībele tomēr nebija un cilvēkiem nebija iespējas iepazīties ar Ādama un Ievas grēkiem. Savukārt pretī šaj bībeles teorijai stāv visnotaļ ticama teorija, par to, ka cilvēks meklēja veidu, kā sasildīties. Visiem dzīvniekiem, pie kā pieskaitāms arī cilvēks, ir neapšaubāma vēlme izdzīvot, un kādreiz bija arī tā dabīgā dziņa, kas lika radīt pēcnācējus.
Jādomā, ka laikapstākļi kļuva aukstāki un cilvēki sāka ceļot pa pasauli (kā zināms cilvēks ir radies Āfrikā), tai skaitā arī uz ziemeļiem, kur neapšaubāmi bija aukstāks. Cilvēkam nācās meklēt arvien jaunus veidus kā sasildīties. Nav zināms, tieši kā cilvēks izdomāja, ka zvērādas šim mērķim būs vispiemērotākās, tācu cilvēks savā izvēlē nekļūdījās, jo tās aukstā laikā saglabā ķermeņa temperatūru, taču karstā laikā neļauj aukstmam pieķļūt cilvēka ādai. Cilvēks, kā jau praktiska būtne, protams nenēsāja līdzi kaudzēm ādu, bet centās veidot ādas gabalus, kas nosegtu visvārīgākos orgānus, kā piemēram reproduktīvos orgānus, vēderu un krūtis.
Šeit rodas jautājums, kāpēc cilvēkiem arī sltās zemēs bija nepieciešams apģērbs – svārciņi. Un atkal nebūs taisnība, ja kāds teiks, ka viņiem bija kauns no sava kailuma, cilvēks vienkārši aizsargā sevi, šajā gadījūmā savus reproduktīvos orgānus no saules apdegumiem.
Kāpēc tad viņi apģērbu nevalkāja agrāk? Ja piekrītam teorijai, ka cilvēks ir cēlies no īpašas primātu sugas, tad jāpieņem, ka cilvēka ķermenis kādreiz bijis spalvains un spalvas cilvēku pasargājušas gan no saules un karstuma, gan no aukstuma. Apģērbs cilvēkam vienkārši nebija vajadzīgs.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1144871
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация