Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:439280
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
• Kopumā jāsecina, ka aukstā kara apstākļos ASV ģeopolitiskās intereses Tuvajos Austrumos arvien pieaugu, ko sekmēja vairāki faktori, bet pirmām kārtām ārkārtīgi strauji pieaugošā naftas loma reģionā.
• 1967. gadā notika Sešu dienu karš, kurā savā starpā cīnījās Izraēla no vienas puses un Ēģipte, Jordānija un Sīrija no otras puses. Jāsecina, ka šis karš bija svarīgs ar to, ka tā iespaidā pirmo reizi tika pielietos t.s. „naftas ierocis” jeb naftas embargo. Jāsaka, ka šis mēģinājums bija neveiksmīgs, jo Tuvo Austrumu valstīm nebija īstas saprašana par naftas pasaules tirgu. Rietumvalstis varēja iegūt naftu no citiem ražošanas avotiem, neskaitot Tuvos Austrumus, līdz ar to nafta kā spiediena elements šajā laikā neko nesasniedza. Vienlaikus, jāsecina, ka šis karš parādīja ASV atbalstu Izraēlai un pastiprināto interesi par konfliktiem reģionā.
• Jāsecina, ka 70.gados ģeopolitiskā situācija Tuvajos Austrumos sarežģījās. 70. gados situācija Tuvajos Austrumos kļuva sarežģītāka, jo domstarpības starp Ēģipti un Izraēlu saglabājās un drīzumā pārauga atklātajā konfliktā. Arābu valstu vidū 70. gadu sākumā pieaug neapmierinātība ar Rietumu valstu, īpaši ASV, atbalstu Izraēlai. Situāciju sarežģīja arī tas fakts, ka šajā laikā arābu valstu vidū biežāk sāk izplatīties ideja par naftas kā spiediena elementa pielietošanu. Tāds jēdziens kā „naftas ierocis” gūst lielu atbalstu Arābu pasaulē un uztrauc Rietumu pasauli, kurā jau 60. gadu beigās – 70. gadu sākumā tiek apspriest iespējamās enerģijas krīzes jautājums, īpaši presē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1337507
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация