Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Andra Šķēles valdības darbība un premjera tēla atspoguļojums laikrakstos "Diena" un "Lauku Avīze" - kontentanalīze

     

    Реферат10 Политика

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:691889
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.02.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Laikrakstā „Diena” visbiežāk pieminētie atslēgas jēdzieni bija Saeima, valdība, ministri, iepriekšējā valdība, Andris Šķēle, 6.Saeima, budžets, privatizācija, Māris Gailis, likvidācija, likuma grozījumi, taču laikrakstā „Lauku Avīze” visbiežāk minētie atslēgas vārdi bija privatizācija, bankas, Finansu ministrija, zemkopības ministrs, Zemnieku savienības, budžets, valdība, Zemkopības ministrija, Tēvzemei un brīvībai, uzņēmēji.
Pēc šiem atslēgas jēdzieniem var secināt, ka laikrakstā „Diena” tiek vairāk runāts par valdības darbību, bet „Lauku Avīzē” tiek runāts par zemkopību un uzņēmējdarbību.
Darba hipotēze, ir pierādījusies analizējot laikrakstos ietverto un plašāk pārstāvēto informāciju, kas liecina par katra laikraksta nostāju. Laikraksts „Diena” premjera tēlu rada daudz neitrālāku izceļot vairāk valdības darbību, bet savukārt „Lauku Avīzē” lielāks uzsvars likts tieši uz premjera pozitīva tēla radīšanu.
Novērojams, ka laikrakstā „Diena” ir vairāk informācijas, kas skar visus Latvijas valsts iedzīvotājus, savukārt „Lauku Avīzē” vairāk ir publiskota informācija par to, kas notiek reģionos, kas notiek laukos.
Secinu, ka laikraksts „Diena” ir objektīvāks un neitrālāks, nekā „Lauku Avīze”. „Lauku Avīze” cenšas vairāk rādīt premjeru kā pozitīvu tēlu, kā Latvijas glābēju, to pierāda lasītāju viedokļi, vēlējumi, kas galvenokārt sastāda laikraksta informāciju.
Veicot kontentanalīzi tika noskaidrots ne tikai par to kāds bija premjera tēls abos laikrakstos, bet sniegts ieskats A. Šķēles darbības principos, uz ko balstījās šī premjera valdība, kādi bija tās plusi un mīnusi. Lai gan analizēts tikai viens mēnesis, tas nav šķērslis gūt ieskatu premjera valdības taktikā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1365005
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация