Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:827785
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Anotācija    4
  Annotation    5
  Literatūras apskats    6
1.  Anestēzijas vēsture    6
2.  Anestēzijas pamati    7
3.  Vispārējā anestēzija    8
3.1.  Vispārējā anestēzijas pamati    8
3.2.  Endotraheālā anestēzija    10
3.3.  Ar endotraheālo anestēziju saistītās komplikācijas    11
4.  Reģionālā anestēzija    12
4.1.  Reģionālās anestēzijas pamati    12
4.2.  Spinālā anestēzija    13
4.3.  Ar spinālo anestēziju saistītās komplikācijas    14
5.  Cirkšņa trūce    15
  Pētnieciskā daļa    15
  Pacientu dzīves kvalitātes noteikšana    17
7.  Pacientu dzīves kvalitātes noteikšana pirms operācijas-rezultāti    17
8.  Pacientu dzīves kvalitātes noteikšana pēc operācijas-rezultāti    24
  Secinājumi    33
  Izmantotās literatūras saraksts    34
Фрагмент работы

Secinājumi
Šī pētījuma izstrāde un norise mums izvērtās par lielu izaicinājumu. Bija jāizdomā pētījuma plāns, jāizveido pacientiem saprotamas anketas, jāapkopo 80 anketās norādītā informācija, jāsaskaņo tā ar darba vadītājiem un, grūtākais, jāatrod pietiekamu informācijas daudzumu pētnieciskā darba izstrādei.
Darba sākumā izvirzītie uzdevumi- anketas izveidošana, pacientu atlasīšana, pacientu anketēšana un iegūto rezultātu apkopošana- tika īstenoti.
Balstoties uz slimnīcā iegūto anketas par „Pacienta dzīves kvalitātes noteikšana” paraugu, samērā viegli tika gūts priekšstats par nepieciešamajiem jautājumiem, kurus jāietver, lai būtu iespējams raksturot pacientu psiholoģisko un fizisko stāvokli. Tika izveidotas pacientiem saprotamas aptaujas anketas pirms un pēc operācijām gan latviešu, gan krievu valodās.
Pacientu atlasīšana sagādāja daudz grūtību, neskatoties uz faktu, ka lielākā daļa pacientu bija saprotoši un izpalīdzīgi. Grūtākais bija iegūt pietiekamu pacientu daudzumu ar konstatētu cirkšņa trūci tā, lai sakristu to pacientu skaits ar spinālo ar to, kuriem operācijā izmantota ir endotraheālo anestēzija.
Caur anketēšanu iegūtais milzīgais informācijas daudzums tika apkopots diagrammu veidā, izanalizēts un balstoties uz to, tika veikti secinājumi, caur kuriem arī bija iespējams salīdzināt spinālo anestēziju ar endotraheālo anestēziju.
Darba sākumā izvirzītā hipotēze- spinālā anestēzija ir visefektīvākais izmantotais anestēzijas veids cirkšņa trūces operācijās, jo pacienta atlabšana ir ātrāka un salīdzinoši vieglāka nekā pēc endotraheālās anestēzijas- ir apstiprinājusies daļēji. Šis secinājums tiek balstīts uz pacientu aptaujas rezultātiem- puse no 20 pacientiem uzskatīja, ka atlabšanas process bija viegls un ātrs, 14 no 20 respondentiem ieteiktu spinālo anestēziju citiem pacientiem un 18 no 20 spinālās anestēzijas pacientiem atzina, ka veselības stāvoklis pēc operācijas bija labāks nekā pirms operācijas.
Turpretim respondentiem tika novērotas spinālajai anestēzijai raksturīgas blakus parādības, kuras netika novērotas pacientiem pēc endotraheālās anestēzijas. Piemēram, uzreiz pēc operācijas 4 no 20 pacientiem tika novērotas ieilgušas sāpes mugurā, 3 no 20 pacientiem atzīmēja sāpes vienā no kājām un 6 no 20 pacientiem sūdzējās par urinēšanas problēmām (pēc urīnpūšļa katetrizācijas).
Pat mēnesi pēc operācijas spinālās anestēzijas pacientiem tika novērotas anestēzijas blaknes, piemēram, 2 no 20 pacientiem pēcoperācijas apskatē sūdzējās par urinēšanas problēmām un 2 no 20 pacientiem atzīmēja sāpes mugurā. Tieši tādēļ nevar piekrist tam, ka pacientu atlabšana pēc spinālās anestēzijas ir vieglāka nekā pēc endotraheālās anestēzijas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1337110
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация