Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:109818
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Anglijas izglītības sistēmas uzbūve, finansējums un cilvēku resursi    4
2.  Anglijas pedagogu un skolas vadības darba samaksas sistēma, profesionālās pilnveides politika un novērtēšanas sistēmas un kritēriji    8
3.  Anglijas pedagogu atalgojumu un profesionālās pilnveides sistēmu salīdzinājums ar Latvijas nostāju un pašreizējo kārtību šai jomā    11
  Nobeigums    13
  Izmantotā literatūra un avoti    14
  Pielikumi    15
  1.pielikums    15
  2.pielikums    16
Фрагмент работы

Centrālais izglītības pārvaldes orgāns Anglijā ir Izglītības un zinātnes departaments,. Kas piedalās visu izglītības veidu un līmeņu vispārējās stratēģijas izstrādē, kā arī ar finansu operāciju starpniecību ietekmē lielāko daļu izglītības iestāžu, ieskaitot universitātes. Departaments nekontrolē atsevišķas mācību iestādes, to veic Karaliskā inspekcija un vietējie izglītības orgāni. Karaliskā inspekcija veic visa veida izglītības uzraudzību (izņemot augstskolu), bet tiešo kontroli veic vietējie izglītības orgāni. Anglijas izglītības sistēmas raksturīga iezīme ir valsts sektora īpatsvars, kas gadu no gada kļūst arvien ievērojamāks, jo saistās ar sistēmas finansēšanu. Valsts Anglijas universitātēm apmaksā 80% tekošos un 90% kapitālos izdevumus.
Anglijas izglītības sistēmu pārvalda Izglītības ministrija, kas izstrādā vispārnacionālos standartus, rekomendācijas, inspicē mācību iestādes, līdz 60% subsidē skolu budžetus. Katra skola pati nosaka savu mācību plānu, ņemot vērā Ministrijas rekomendācijas. Anglijā ievērojamas tiesības ir arī municipalitātēm. Tās finansē atlikušos 40% no skolas vajadzībām. Ministrijas subsīdijas tiek iedalītas atkarībā no tā, vai mācību iestāde vadās no centra rekomendācijām, kā arī no izglītības iestādes darba rezultātiem. Summa, kas tiek piešķirta skolām atkarīga no skolēnu skaita konkrētā mācību iestādē, bet papildfinansējums pienākas skolām kas apmāca bērnus ar īpašām vajadzībām un tādām, kuru audzēkņiem angļu valoda nav dzimtā valoda. Katras izglītības iestādes vadītājs gada beigās publicē pārskatu, precīzu atskaiti par izlietoto finansējumu.
Finansētās pamata un vidusskolas nevar prasīt naudu par mācību grāmatā, vai kancelejas precēm no skolēniem, bet kops 1988. gadu maksu var prasīt par dažādām fakultatīvajām nodarbībām ārpus mācību laika, izņemot tās, kas tiek pasniegtas eksāmenu plānu ietvaros.
Mūsdienu Anglijas izglītības sistēma sevī ietver:
pirmskolas audzināšanu; pamatskolas izglītību; vispārējo vidējo izglītību; tālākās izglītošanas sistēmu; augstāko izglītību. (skat. 1. pielikumu)
Saskaņā ar Izglītības reformas aktu (1988.g.), obligātās izglītības periods Anglijā tiek sadalīts četrās pamatstadijās –no 5 līdz 7 gadiem, no 7 līdz 11 gadiem, no 11 līdz 14 gadiem, no 14 līdz 16 gadiem.
Anglijas izglītības sistēma iedalās trīs apakšsistēmās: Anglijas un Velsas, Ziemeļīrijas, Skotijas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1119801
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация