Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:975329
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
  Teorētiskā bāze   
  Valodu savstarpējās attiecības   
  Vārdu un formu aizgūšanas iemesli un veidi   
  Angļu valodas ietekmes cēloņi   
  Anglija pasaules arēnā   
  ASV 20. gadsimta 2. pusē   
  Globalizācija   
  Jaunākās tehnoloģijas   
  Praktiskā izpēte   
  Angļu valodas ietekmes īpatnības. Darbs ar vārdnīcām   
  Angļu valoda Eiropā   
  Angļu valoda Krievijā   
  Angļu valoda Āzijā   
  Aptauja   
  Secinājumi   
  Bibliogrāfija   
  Anotācijas   
  Anotācija   
  Аннотация   
  Synopsis   
Фрагмент работы

Šis zinātniski-pētnieciskais darbs ir veltīts jautājumam, kurš gandrīz katru cilvēku skar katru dienu. Šai problēmai ir veltīts daudz pētījumu, rakstu, grāmatu, to māca universitātēs, daudzi studenti izvēlas šo tematu saviem diplomdarbiem.
Darba temats: Angļu valodas ietekme uz dažādām valodām: pašreizējā situācija, sekas, perspektīvas. Darba temats ir formulēts plaši, lai vistiešāk atspoguļotu darba saturu, jo pētījums pamatojas uz septiņām valodām: angļu, vācu, franču, ebreju, japāņu, krievu un latviešu. Šīs valodas pieder pie dažādām valodu grupām, dažādi skan, tām ir dažāda gramatika, tās ir izplatītas reģioni atrodas tālu viens no otra, un tiem ir atšķirīga vēsture.
Temata aktualitāte: Šīs parādības pētīšana ir aktuāla jau ilgu laiku un kļūst īpaši aktuāla Latvijai, tai kļūstot par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, tātad ieņemot savas pozīcijas pasaules tirgū un politikā. Izskatot ne tikai ārpolitiku, bet arī valsts iekšējo dzīvi, atrodam vēl citus šīs parādības aktualitātes pazīmes un iemeslus: tā kā Latvija ļoti strauji norīt integrācijas un kultūras apmaiņas procesi, jāņem vērā tas, kā angļu valoda varētu ietekmēt senu, bet tomēr viegli evolucionējošu latviešu valodu un caur to arī latviešu kultūru. Latvijā runā arī citās valodās (krievu, ukraiņu, baltkrievu, poļu, vācu), kuras kalpo kā jauno anglikānismu pārnesēji latviešu valodā.
Pētījuma problēma: angļu valodas ietekmes palielināšanās uz indivīdu dzimtajām valodām, indivīdiem to nepamanot un nopietni neuztverot, nepietiekams praktiskās informācijas daudzums par angļu valodu ietekmi uz citām valodām. Pētījuma problēmai ir divas puses, jo rezultāts, kurš būs iegūts pēc pētījuma praktiskās daļas veikšanas, pagaidām ir nezināms.
Pētījuma objekts: angļu valodas ietekme uz dažādām valodām un tās galvenie cēloņi. Objekts, uz kuru ir vērsts pētījums, ir vairāk saistīts ar pagātnes notikumiem un apstākļiem, skarot angļu valodas izplatīšanas cēloņus, tomēr skar arī pašreizējo situāciju pasaulē un internacionālajā politikā. Objekts būs gandrīz pilnībā izskatīts darba teorētiskajā daļā un būs dots klasifikācijas veidā ar nelieliem paskaidrojumiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация