Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:941165
 
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mācēt tādas valodas kā arābu, spāņu un japāņu nav slikti, tomēr mūsu ģeogrāfiskajā stāvoklī tās tikpat kā nav nepieciešamas. Protams, ir iespējams, ka netālā nākotnē, piemēram, spāņu valoda izplatīsies arī līdz mums, taču pašlaik to ir grūti prognozēt.
Savukārt, krievu valoda ierindojas izplatītāko valodu sarakstā tādēļ, ka pati Krievija aizņem lielu teritoriju un tai ir daudz iedzīvotāju, tātad ļoti daudziem cilvēkiem krievu valoda ir arī dzimtā valoda. Teritorijas izmēra dēļ Krievija ir ietekmīga, daudzi uzņēmumi un saistības skar arī kaimiņvalstis, tādēļ gandrīz visās blakusesošo valstu skolās tiek mācīta arī krievu valoda. Lai gan tas ir liels apvidus, valodai nav tendence izplatīties tālāk. Lai gan mums ir izdevīgāk saprast krievu, nevis spāņu valodu, jo vadoties pēc valodupasaule.lv datiem, Latvijā krievu valodu saprot 94% iedzīvotāju, bet latviešu valodu – 91%. Taču pēdējos gados angļu valoda mūsu sadzīvē ieņēmusi daudz nozīmīgāku lomu nekā krievu.
Precīzāku priekšstatu par lielo valodu izplatību var gūt ielūkojoties pasaules valodu izplatības kartē, kur atkal ir redzams arguments par labu angļu valodai. Kā jau minēju, krievu valoda ir izplatīta tikai pati savas valsts teritorijā, arābu valoda arī aptver tikai vienu apgabalu (Āfrikas ziemeļus) turklāt atrodas tālu, vēl tālāk no mums ir tikai spāniski runājošie (Ziemeļamerikas dienvidi un Dienvidamerikas rietumdaļa). Turpretī angļu valoda ir izplatīta pilnībā visos kontinentos (salīdzinoši mazāk – Dienvidamerikā). Mūsu valsts teritorijā, kā arī Igaunijā, Lietuvā, Polijā un vēl dažās tuvākajās valstīs konkurē krievu un angļu valoda, bet pēdējos gados jaunatnes vidū angļu valoda kļūst arvien populārāka, iespējams, netālā nākotnē krievu valoda mūsu apgabalā vairs netiks lietota, vēl vairāk palielinot angļu valodas priekšrocības.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1327738
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация