Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:717943
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmdiena – ābolītis,
Otrdiena – burkāniņš,
Trešdiena – glāzīte kefīra,
Ceturtdiena – puse banāniņa,
Piektdiena – kartupelītis,
Sestdiena – atslodzes diena,
Svētdiena – kremēšana...

NOREKSIJA. Šo melnā humora anekdoti izlasīju internetā, kad meklēju informāciju par anoreksiju. Manuprāt, ļoti atbilstoša un atklāj anoreksijas slimnieču ēšanas paradumus.
Anoereksija un bulīmija pieder kaišu grupai, ko sauc par nepārvaramiem ēšanas traucējumiem. Pārsvarā ar tām sirgst meitenes un jaunas sievietes no turīgām (parasti pilsētnieku) ģimenēm, un gandrīz nekad tās nenovēro lauku sievietēm. Par nepārvaramu ēšanas traucējumu cēloni parasti min emocionālu vai psiholoģisku distresu. Kopīgais anoreksijai un bulīmijai ir:
1)zems pašvērtējums,
2)vēlme mazināt ķermeņa masu.
Reāli anoreksija parasti sākas ar to, ka jaunietes atsakās no augstas kaloritātes produktiem daudzas sevi ierobežo ar t.s. veselīgās pārtikas lietošanu, piemēram, augļi, dārzeņi, jogurts, maize ar kliju piedevu. Daļa pacienšu stāsta iemesls svara samazināšanai ir bijuši nepatīkamie klasesbiedru, draugu vai ģimenes locekļu izteicieni, kas attiecas uz it kā lieko svaru vai figūru. Svara samazināšana notiek ar dažādu ātrumu: daļa zaudē svaru lēni un pamazām, bet daļa pat visai īsā laikā zaudē 25% no sava svara. Jo ātrāk notiek svara zaudēšana, jo straujākas ir somatiskās izmaiņas. Straujo svara zudumu sekmē arī intensīvie fiziskie vingrinājumi, kas parasti ir raksturīgāki ar anoreksiju sirgstošām jaunietēm. Vēl raksturīgi ir tas, ka šīm meitenēm ir īpaši ēšanas rituāli un ir ļoti izvēlīgas attiecībā uz ēdienu. Raksturīga ir arī apziņā izkropļota ķermeņa shēma, kas noved pie pilnīgi maldīga ķermeņa proporciju vērtējumā, īpaši – vēdera un gurnu. Bez tam anoreksijas slimniecēm ir interesanta personības iezīmes: godkāre, pakļāvība, tai pašā laikā arī uzstājība un ietiepība, parasti šīs meitenes ir diezgan intravertas un pats galvenais – viņu intelekta līmenis parasti ir virs vidējā.
Anorexia nervosa, kas faktiski nozīmē „nervozs apetītes zudums”, piemeklē meitenes daudz biežāk nekā zēnus. Slimība sevišķi izplatījusies pēdējās desmitgadēs. Par tās iemesliem var izteikt tikai pārspriedumus. Daudzus gadījumus medicīniskās aprūpes sistēma nemaz neatklāj, un saslimšana pāriet pati no sevis. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация