Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:167914
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Stress ir bioloģiska, psiholoģiska un sociāla parādība, līdz ar to stresu nav vienkārši ne izmērīt, ne arī definēt, un tam ir dažādi skaidrojumi. Stress ir vispārējs organisma mobilizācijas stāvoklis, gatavība rīkoties un pārvarēt radušos ekstrēmo situāciju. Pastiprinās visu organisma sistēmu darbība: saspringst muskulatūra, paātrinās sirdsdarbība, aktivizējas hormonālās sistēmas. Normālos apstākļos seko reakcija (izlāde) – uzbrukums, bēgšana, izvairīšanās un, zūdot stresa cēlonim, organisms atgriežas normālā miera stāvoklī.
Stresa pazīmes un simptomi
Fiziskie: galvassāpes, zobu griešana, saspiests un sauss kakls, sažņaugts žoklis, sāpes krūtīs, elpas trūkums, lēkājoša sajūta sirdī, augsts asinsspiediens, muskuļu sāpes, gremošanas traucējumi, aizcietējumi vai caureja, pārmērīga svīšana, nogurums, bezmiegs, bieža slimošana psiholoģisks nemiers, bēdīgs noskaņojums, pašaizsardzības pozīcija, dusmas, pārmērīgs jūtīgums, apātija, depresija, palēnināta domāšana vai arī joņojošas domas, bezpalīdzības, bezcerības, mazvērtības, mērķtiecības trūkuma vai nedrošības sajūtas.
Uzvedības pazīmes pārēšanās vai apetītes zudums, nepacietība, strauja mešanās ķīviņā, vilcināšanās, pārmērīga alkohola vai zāļu lietošana, pārmērīga smēķēšana, noslēgtība un izolācija no citiem, nevērība pret atbildību, slikti izpildīts darbs, netīrība, reliģijas maiņa, pārmaiņas ģimenes attiecībās.
Stresa tuvošanos var sajust un atklāt pēc noteiktām pazīmēm, likvidējot vai vismaz vājinot briestošo situāciju. Ļoti liela loma stresa situācijas apzināšanā un novēršanā ir darba kolēģiem, mikroklimatam kolektīvā un darba vietā vispār. No kolēģu iejūtības, vērības, iejaukšanās un vienkārši “biedra pleca” ir atkarīgs vai stāvoklis pasliktināsies, vai tieši otrādi tiks rasts risinājums. Mēdz teikt, ka “neviens cilvēks nav vientuļa sala”, jo katra cilvēka neskaitāmas saites vieno ar daudziem citiem cilvēkiem. Dažas no šīm saitēm sagādā prieku, citas neizsakāmas sāpes. Stresa profilakses pasākumi būtu nenozīmīgi, ja nepievērstu uzmanību cilvēku savstarpējām attiecībām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация