Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:536117
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.12.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ir tik daudz runāts par apdrošināšanu, bet, ja precīzi jāpasaka, kas tas ir, to nav nemaz tik viegli izdarīt. Tāpēc būtu labi, ja pašā sākumā tiktu noskaidrots, par ko tad būs šis referāts. “Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likums” saka, ka apdrošināšana ir apdrošinājuma ņēmēja vai apdrošinātā iespējamā zaudējuma riska nodošana apdrošinātājam.
No teorijas viedokļa apdrošināšana ir riska pārnešana un samazināšana. Apdrošinot kaut ko, nedrošība tiek padarīta par drošību ar konkrētu cenu. Ar to tiek iegūtas vairākas lietas – “prāta miers”, zaudējumu kontrole, sociāli ieguvumi.
Nākošais, ko vajadzētu noskaidrot, ir – kas tad var nodarboties ar apdrošināšanu. Likumā noteikts, ka apdrošināšanu drīkst veikt apdrošināšanas akciju sabiedrības vai savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvā biedrība.
Šīs sabiedrības dibina kā jau akciju sabiedrības, tikai ir daži noteikumi saistībā ar pamatkapitālu – minimālais dibināšanas pamatkapitāls dzīvības apdrošināšanas sabiedrībām ir 1 000 000 latu, pārējām – 500 000 latu; minimālais reģistrētais pamatkapitāla lielums ir attiecīgi – 2 000 000 un 1 000 000 latu. Savstarpējo apdrošināšanas kooperatīvo biedrību garantijas fonda apjomam jābūt – dzīvības apdrošināšanai 400 000 latu, pārējām – 200 000 latu.
Kad kompānija ir nodibināta, tai ir jāiegūst licence, ko izsniedz Apdrošināšanas uzraudzības inspekcija, un kas tiek izsniegta uz nenoteiktu laika posmu. Licence tiek izsniegta arī katram apdrošināšanas veidam atsevišķi. Latvijā var saņemt licenci šādiem apdrošināšanas veidiem:
1) nelaimes gadījumu apdrošināšanai;...

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация