Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:856305
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ir tik daudz ikdienišķu situāciju, kurās apjūkam un nezinam, kā rīkoties. Arvien biežāk nākas saskarties ar to, ka džentlmeņu laiks ir beidzies. Īpaši jaunie retumis aizdomājas par to, kā pienāktos rīkoties dažādās dzīves situācijās.

Šoreiz vairāk par ģērbšanos un to, ka katrai dzīves situācijai pieklājas apģērbties atbilstoši. Mūsdienās gan, šķiet, daudz kas ir piemirsts. Uz teātri cilvēki iet džinsa biksēs, uz darba interviju aiziet ielas drēbēs, bet puiši nereti nemaz nezina, kā kaklasaite vai tauriņš ir sasienams.
Daži uzskata, ka pirmais iespaids par otru cilvēku rodas 20 sekunžu laikā, daži - 60 sekunžu laikā. Tomēr visi ir vienisprātis, ka laba pirmā iespaida atstāšanai ārkārtīgi nozīmīgs ir vizuālais tēls, kas sevī ietver arī atbilstoša tērpa izvēli. Apģērbs - tas ir mūsu lielais, slepenais ierocis laba tēla radīšanai.
Etiķetes patiesā izpratne izpaužas cieņā pret sevi un apkārtējiem, kas parādās arī apģērbā. Ne visām situācijām ir rakstīti noteikumi, tāpēc biežāk jāļaujas veselajam saprātam, tomēr ir situācijas, kad tiešām pastāv noteikumi - ielūgumā minētā informācija par apģērbu, ko, apzināti vai neapzināti ignorējot, var rasties abpusēji neērtas situācijas.
Ir jābūt būt uzmanīgākiem, iepazīstoties ar ielūguma saturu, jo bieži novērojams, ka cilvēki pavirši izturas pret ielūgumos norādītajiem ģērbšanās noteikumiem (dress code). Tā rezultātā rodas neērtas un pat komiskas situācijas. Piemēram, jau par anekdoti kļuvusi burtiskā reaģēšana uz norādi: Black Tie, kad vīrieši uz svinīgu vakara pasākumu ierodas nevis smokingā, bet uzvalkā ar melnām kaklasaitēm - sēru simbolu.
Turpretī dāmu vidū novērojams, ka nereti vakartērpu vietā tiek vilktas kokteiļkleitas, bet kokteiļkleitu vietā - grezni vakartērpi. Un nevar jau īsti saprast, kāpēc tik bieži ir vērojama šāda aplama tendence - tā ir dāmu neziņa par ģērbšanās noteikumiem vai vienkārši vēlme visiem parādīt savas jaunās kleitas? …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация