Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:378337
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šajā darbā es vēlos iepazīstināt ar apģērbu attīstības vēsturi, tekstilmākslu, modi un stiliem, kā arī ar politiskiem, ekonomiskiem, ētiskiem, estētiskiem un reliģiskiem aspektiem, kas to ietekmējuši. Par to kā apģērbā pakāpeniski rodas skaistuma jēdziens, ko izsaka cilvēka individuālā gaume, kas pamatojas uz noteikta laikmeta estētisko ideālu.
Visos laikos ir bijuši nemierīgi cilvēki, kas sev un citiem uzdod drošus un nekautrīgus jautājumus un uz iegūto atbilžu pamata veido savus redzējumus, koncepcijas, nostādnes un teorijas.
Estētika ir zinātne par skaisto, mākslu un daiļradi. Estētika ir sfēra, kas balstās uz juteklismu, uz cilvēka sajūtām. Estētiku var raksturot kā mūsu uztveri par mākslas vērtību, attieksmi pret to. Cilvēka jūtīguma saglabāšana mūsdienu racionālajā sabiedrībā kļūst par problēmu.
Estētikas sākumi meklējami apmēram pirms 2500 gadiem Ēģiptē, Babilonijā, Indijā un Ķīnā. Pirmie apcerējumi estētikā latviešu valodā ir atrodami Kronvalda Ata darbos. Katram laikmetam ir savs estētiskais ideāls.
Vēstures pētniecība paver jaunu skatu uz cilvēces senatni un daudzām parādībām cilvēka dzīvē. Sabiedrības vēlme apzināt folkloras izplatību, tās lomu un nozīmi šodienas sabiedrībā, parādīt, ka tautu krātais
mantojums nav nevajadzīgu biezu grāmatu un apceru kopums, bet gan ļoti nozīmīgs garīgo vērtību sakopojums visas pasaules kultūrā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация