Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:650344
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saīsinājumu un nosacīto apzīmējumu saraksts    2
  Ievads    3
1.  Aprēķini ar akcijām    4
1.1.  Akciju grāmatvedības un tirgus vērtība    4
1.2.  Ienesīgums un tā veidi akciju tirgū    5
1.3.  Akcijas tirgus cena    6
  Secinājumi    8
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    9
Фрагмент работы

IEVADS

Vērtspapīri ar fiksētu ienākumu ir visi parāda vērtspapīri - obligācijas, īstermiņa parādzīmes un komercpapīri. Šo vērtspapīru emitenti var būt valsts, pašvaldības vai uzņēmumi.
Vērtspapīru tirgu veido dažādi komponenti, kā arī tajā darbojas dažādi dalībnieki. Vērtspapīru tirgu var uzskatīt par finanšu tirgus nozīmīgu sastāvdaļu. Vērtspapīru tirgu Latvijā regulē Finanšu tirgus instrumentu likums, kurā vērtspapīru tirgus regulēšana un uzraudzība ir pilnībā saskaņota atbilstoši Eiropas Savienības (turpmāk tekstā - ES) tiesiskajām normām. Normatīvos aktus vērtspapīru tirgū izdod Saeima, Ministru kabinets (turpmāk tekstā - MK), Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk tekstā - FKTK), Rīgas Fondu birža (turpmāk tekstā – RFB), Latvijas Centrālais depozitārijs (turpmāk tekstā – LCD).
Ieguldītājiem ir svarīgi zināt, kādā veidā iespējams noteikt savu ieguldījumu pašreizējo un gaidāmo vērtību dažādos laika posmos. Ir jāpārzina finanšu matemātikas aprēķinu pamatprincipi.
Šo tēmu autors nolēma izpētīt, jo interesē ieguldīšanas veidi, vēlas uzzināt kā aprēķina procentus gan no sākotnējā ieguldījuma, gan iepriekšējo periodu procentiem. Šī ir aktuāla tēma, jo investīcijas dažāda veida vērtspapīros ir viens no ienesīgākajiem naudas līdzekļu ieguldīšanas veidiem. Ne tikai peļņa var būt iemesls, lai ieguldītu naudu akcijās, tā ir iespēja kļūt par viena vai vairāku uzņēmumu līdzīpašnieku. Turklāt iesaistoties biržas dzīvē var izprast ne tikai Latvijas, bet arī pasaules ekonomisko stāvokli un kā šķietami nesaistītie notikumi spēj ietekmēt viens otru.
Pētījuma mērķis ir vērtspapīru riska aprēķināšana Latvijā. Mērķa sasniegšanai autors analizēs aprēķinus vērtspapīru tirgū, uzzinās un apkopos vērtspapīru tirgus īpatnības un dažādos aprēķinu veidus vērtspapīru tirgū.
Pētījuma 1. nodaļā tiek apskatīti aprēķini ar akcijām, akciju grāmatvedības vērtība un tirgus vērtība, akciju ienesīgums un tā veidi akciju tirgū.
Pētījuma projekta avoti ir zinātniskie raksti un zinātniskā literatūra, kā arī resursi internetā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация