Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:881177
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    5
2.  Romas pilsētas arhitektūra    7
2.1.  Dzīvesvietas    8
2.2.  Publiskās celtnes    8
3.  Romas arhitektūras īpatnības   
3.1.  Tēlotājmāksla arhitektūrā   
3.2.  Celtniecības paņēmieni un elementi   
  Nobeigums   
Фрагмент работы

Nobeigums
Romieši radīja jaunu arhitektūras stilu, kas bija unikāls ar jau arhitektūras pasaulē pastāvošu elementu pilnvērtīgāku pielietošanu. Ņemot vērā, ka romieši balstījās uz grieķu arhitektūrā jau esošiem pamatiem, arhitektiem šos būvniecības paņēmienus sanāca produktīvi izmantot un pilnveidot, procesā nepazudinot jau rakstītos likumus. Romieši savā ikdienā šos pamatus efektīvi izmantoja – paralēli tiem esot estētiskiem un ēku dekoratīvi papildinošiem. Arkas, velves veidojošas arkas un kupoli – šiem elementiem romiešu arhitekti piešķīra košāku nozīmi būvniecības sfērā, arhitekti iemācījās tos izmantot gaumīgi un ar domu – tie atdzīvināja ēku.
Skatoties uz dzīvojamo māju celtniecības pusi, var spriest, ka pārlieku liela dekorēšana, tēlniecība un piesātinātība nav tikusi izmantota – pat aristokrātu mājokļu un villu dekorēšanā. Skaistums ticis izrēķināts, lai dekoratīvie elementi būtu savstarpēji veiksmīgi izvēlēti un proporcionāli. Svarīgi bijis saglabāt arī ēku praktisko pusi, proti, lai celtne nezaudētu savu sākotnējo funkcionalitāti un kalpotu savam mērķim. Skaistā dzīvojamo māju puse – dārzi, kur siltā laikā pusdienoja, kas komplimentēja ēku.
Tēlniecības elementi Romas arhitektūrā parādās salīdzinoši bieži. Pilsētas arhitektūrā tēlniecība parādījās pakāpeniski – romiešiem pamazām apzinoties mākslas jēgu. Pirms tam māksla tika uzskatīta kā drauds Romas attīstībai, jo tai nebija nekāda cita pielietojuma, kā tikai izskata ziņā - priecēt acis. Viņi to uzskatīja par ekskluzīvu lietu, kam vietas ikdienas ritmā nebija. Ar laiku romieši sāka atzīt mākslu, tika vairāk padomāts par sabiedrisko celtņu estētiku. To ievirzīja politika, kuru arī attēloja mākslas elementos uz būvēm.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация