Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:958932
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aristotelis (384 - 322 p.m.ē.) – sengrieķu filozofs, Platona skolnieks. Viņš apkopoja un sistematizēja filozofijas un zinātnes sasniegumus Senajā Grieķijā un būtiski ietekmēja izglītības un kultūras attīstību vēstures gaitā. Aristotelis rakstīja par daudz un dažādiem jautājumiem. Darbi, kas tapuši brieduma gados, tiek vairāk veltīti gan loģikai, gan par filozofijas vispārīgajām problēmām, gan psiholoģijas, politikas, ētikas jautājumi. Aristotelis no vārda ethos atvasina vārdu ethicos, kas nozīmē ētisks, raksturs, tikums. Ētika kā praktiskā filozofija ir mācība par dzīves gudrību, par labākas dzīves meklējumiem, par cilvēka dzīves jēgas būtiskām problēmām, par cilvēku dzīves ceļiem, orientācijas iespējām pasaulē. Ētika ir filozofiska teorija par pareizu dzīvi un darbību. Ētikas kategorijas vienlaikus ir arī vērtības: labais un ļaunais, pienākums, gods, atbildība, sirdsapziņa, laime, dzīves jēga, taisnīgums. Ētika ir mācība par labo un ļauno, par tikumisko un netikumisko.
Aristotelis uzskatāms par pirmo zinātnieku, kuram ētika jau ir atsevišķa zinātne, nodalījusies no zinātnes un daļēji no politikas. Aristotelis nav literāts, bet gan domātājs un filozofs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация