Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:228434
 
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nodrošināt paliatīvās aprūpes pamatprincipus un sasniegt mērķi – dzīves kvalitātes uzturēšanu, iespējams tikai sadarbojoties vairāku specialitāšu profesionāļiem vienotas sistēmas ietvarā. Pacientam un viņa ģimenei jāsaskaras ar milzīgu skaitu dažādu problēmu, kas pārsniedz ikviena cilvēka pieredzi, lai tiktu galā ar tām.
Paliatīvās aprūpes multiprofesionālo komandu veido veselības aprūpes profesionāļi - ārsti, ārstu palīgi, māsas, māsas palīgi, kā arī sociālie darbinieki, psihologi, garīdzniecības pārstāvji, farmaceiti, fizioterapeiti, dietologi un citi profesionāļi, kas darbojas savstarpēji saskaņoti un vienoti. Paliatīvā aprūpē plaši tiek iesaistīti brīvprātīgie.
Aprūpes komandā kā aktīvi dalībnieki ir pacients un viņa ģimene. Lai pacients varētu aktīvi piedalīties komandas darbā, viņam jābūt pilnībā informētam par procesiem, kas notiek, jābūt iespējai piedalīties diskusijās par aprūpi. Noteicošā un galīgā izvēle lēmumu pieņemšanā ir pacientam. Pacients paliatīvā aprūpē tiek uztverts kā vispusīga personība, viņa vajadzības mainās un aprūpe ir ilgstoša, tad komandas locekļu lomas nevar tikt strikti definētas.
Ikvienam profesionālim, kas darbojas paliatīvās aprūpes ietvaros, ir jābūt gatavam aprūpēt neārstējamus un mirstošus pacientus un jābūt gatavam strādāt komandā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация