Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:669580
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Darbā apskatīšu mākslas virzienu, kas radās 20. gs. Sākumā starpa dieviem Pasaules kariem, nomāktības un depresiju laikā, kad cilvēki alka pēc greznības un aizmiršanās no dzīves rūpēm. Tas bija dzīves baudīšanas un izpriecu periods. Art Deco ietekmēja visas dzīves jomas, sākot ar arhitektūru un beidzot ar nenozīmīgiem sadzīves priekšmetiem, smaržu pudelītēm, putekļu sūcējiem. Tas noteica jaunas vēsmas sabiedrībā, aizsākās sieviešu emancipācija. Tāpēc vēlējos aprakstīt ne tikai mākslas darbus, kas radīti šajā periodā, bet arī sniegt īsu ieskatu tā laika dzīvē un sabiedrības tendencēs.

Mākslas stils, kas ir eklektisks un iespaidojies ne tikai no daudz ne dažādiem vēsturiskiem mākslas stiliem, bet arī no tam laikam pavisam nesenām mākslas tendencēm, kā kubisma un futūrisma. Ir ļoti grūti aptvert visu, no kā šis mākslas stils ir ieguvis savu seju, bet centīšos īsi apskatīt galvenās virziena iezīmes un rašanās vēsturi. Apskatīšu kopējās iezīmes, kas nosaka piederību Art Deco.

Darbā sniegts īss ieskats Latviešu mākslinieku devumā šajā mākslas virzienā, sākot ar arhitektiem un beidzot ar metālkaļiem. Diemžēl tēma ir pietiekoši plaša, lai es pieminētu tikai pašus nozīmīgākos ieguldījumus un māksliniekus. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация