Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:274170
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Šī darba mērķis ir salīdzināt Baltijas valstu situāciju tiešo investīciju piesaistē laika periodā no 1995. gada līdz 2008. gadam, noteikt būtiskākās atšķirības un sagatavot secinājumus attiecībā uz būtiskākajām pieļautajām kļūdām Latvijā.
Balstoties uz esošās situācijas novērtējumu, darba noslēgumā autors ir sagatavojis savus ieteikumus Latvijas ekonomiskās situācijas stabilizācijai un izaugsmes nodrošināšanai izmantojot piesaistītās ārvalstu investīcijas.
Ārvalstu tiešo investīciju piesaiste Latvijā
Latvijas neatkarības atgūšana pavēra valstij iespēju uzsākt patstāvīgu ekonomiskās politikas veidošanu un arī investīciju piesaisti. Sākotnēji investīciju piesaiste bija ļoti lēns process, kas galvenokārt bija saistīts ar politiski nestabilo situāciju Latvijā un saspīlētajām attiecībām ar Krieviju, kā rezultātā investīcijas Latvijā bija uzskatāmas par ļoti riskantām. Diemžēl Latvijas statistikas pārskatos nav pieejami dati par ārvalstu uzņēmumu tiešajām investīcijām Latvijā laika periodā no 1990.gada līdz 1994. gadam, līdz ar to šobrīd mēs varam apskatīt tikai datus sākot no 1995. gada, kad Latvijā jau vairāk kā trīs gadus noritēja uzņēmumu privatizācija, kura aizsākās 1992. gada rudenī. Latvijas statistikas dati ārvalstu tiešās investīcijas Latvijā sadala pēc to piederības noteiktai tautsaimniecības nozarei. Šobrīd ir izšķiramas četras pamata kategorijas – rūpniecība, transports un sakari, finanšu starpniecība un pārējās. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1119746
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация