Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:754894
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    3
2.  VĒSTURE    3
3.  TEHNISKIE DATI    4
4.  VĒRTĪGĀKĀ AUTOCEĻU BŪVMAŠĪNA    6
5.  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    8
Фрагмент работы

Ceļu vēsture mērāma ar vairāku gadu tūkstošu garu mērauklu un tās saknes noteikti iesakņojušās pašas cilvēces vēstures pirmsākumos, protams, ka te iet runa par takām un ceļiem, kuri nebūt nelīdzinās mūsdienu ceļiem un kur nu vēl maģistrālēm, taču to galvenais uzdevums – kalpošana cilvēkam bija aktuāls arī tālā senatnē, un to būvniecība, attīstība ir devusi nenovērtējamo nozīmi cilvēces izaugsmē.
Taču par autoceļu būvniecības nozares patieso uzplaukumu var uzskatīt 18. gs beigas, kad industriālās revolūcijsas rezultātā satiksmmes intensitātes strauji sāka pieaugt, tika uzlabotas ceļa konstrukcijas izbūves metodes, tika apgūts mūsdinās populārākais ceļas segums asfaltbetons, kurš Amērikā sedz aptuveni 97% autoceļu.
Satiksmes intensitāte arvien turpina pieaug, tāpat arī transportlīdzekļu kravnesība. Mūsdinās ceļu būvniecība, nav iedomājama bez tehnikas izmnatošanas un tieši asfaltbetona iekljējs ir viena no svarīgākajām būvmašīnām, kas palīdz veidot kvalitatīvus, ilgmūžīgus un prasībām atbilstošus ceļu segumus.Asfaltbetons, kurš mūsdienās ir pats populārākais autoceļu segums laika gaitā ir ļoti maiījies un turpina mainīties arī mūsdienās. Tā pagatavošanas recepšu skaits pārsniedz vairākus tūkstošus. Sākotnēji 19. gs sākumā par segumu plaši izmantoja ar akmeņogļu darvu saistītus minerālos (tarmaka) maisījumus un minerālais materiāls tika sajukts ar saistvielu tad, kad tas jau bija ieklāts. Taču aizvien populārāki kļuva dažādi asfaltbetona tipi, ar bitumenu saistītie minerālie maisījumi. Tie ir daudz elastīgāki, stingrāki un labāk panes laika apstākļu maiņas. Tos izgatavo specializētās asfaltbetona maisītājos, rūpnīcās pie paaugstinātas temperatūras. Paaugstināta temperatūra (1600 –1100 C) nepieciešama arī ieklājot asfaltbetonu. Kvalitatīva asfaltbetona iestrāde nav iedomājam bez specializētas metodes un tehnikas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация