Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:861888
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

3. Secinājumi
Pārbaudāmajai Ņinai, pēc slodzes konstatēta ievērojama pulsa frekvences palielināšanās un sistoliskā spiediena palielināšanās (1.un 2.tests). Slodzes laikā ir nedaudz palielinājies diastoliskais spiediens (2.un 3.testā). Atjaunošanās perioda laikā SAS ir samazinājies par 100%, arī distoliskais samazinās. Pēc slodzes periodā notiek vāja atjaunošanās, AS rezultāti vidēji atjaunojas 3min līdz 5min, SF pilnībā neatjaunojas, kas liecina par asinsrites vāju reakciju uz slodzi.
Pirmajā testā, kurā tika veiktas spēka (anaerobās) slodzes asinsrites reakcija ir normotoniska, jo SF slodzes iespaidā palielinājās par 50%, SAS palielinājās par 6%, DAS samazinājās par 2%, PS palielinājās par 25% no miera stāvokļa.

Otrā testa jeb aerobo slodzes tests parāda, ka Ņinai ir hipertoniskais asinsrites sistēmas reakcijas tips. Tam raksturīgs sirdsdarbības frekvences pieaugums par 150-200% (Ņinai max 208%). Pulsa spiediena izmaiņas arī ir lielas, tās palielinās par 112%, diastoliskais palielinās slodzē līdz 90-100%, kas raksturīgs hipertoniskajam asinsrites sistēmas reakcijas tipam.
Trešajā testā, kurā tika veiktas ātruma (anaerobās) slodzes SF palielinās par 33%, SAS palielinās par 13%, DAS palielinās par 3%, savukārt PS palielinājās par 37%, kas atbilstu normotoniskai asinsrites reakcijai, ja neskaita DAS rādījumu. DAS palielināšanās par 3% norāda, ka perifērā asinsvadu pretestība nevis samazinās, ka būtu normā, bet gan palielinās, citiem vārdiem sakot, perifērie asinsvadi sašaurinās. Tas sirds muskulim liek vairāk strādāt, pārvarēt pretestību, kas ir nelietderīgs, neekonomisks darbs.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация