Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:136499
 
Оценка:
Опубликованно: 18.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Būtiska nozīme visā lugas attīstības gaitā ir videi, kur noris darbība. Sākumā tas ir mežs, pēc tam karaļa pils – troņa zāle un noslēgumā darbība notiek dzelzu pilī – augšējā zālē. Meža simbolika liecina par iracionalitātes klātbūtni, mežs kā garīgās koncentrācijas, neapzinātā simbols.2 Guna dzīvo mežā, pussagruvušā tornī, bet tā kāpnes ved pretī debesīm – pretī garīgajam. Meža simbolisko nozīmi var interpretēt arī, kā no ārpasaules norobežotu vietu. Guna neizzied no savām mājām, kā tiešā, tā pārnestā nozīmē. Ļaudis ir tie, kuri nāk pie viņas, apbrīno un lolo to. Iespējams, ka Aspazija tādējādi attaino mākslas dzīvotspēju. To, kā vajadzētu būt, ka cilvēkiem ir vitāla nepieciešamība tiekties pēc mākslas dziedinošā gara, jo bez tās nav iespējams pilnvērtīgi dzīvot. Līdz ko Guna mežu, savas „garīgās mājas” atstāj un nonāk pils mūros, tā viņas dzīve mainās. Pilī viņa zaudē savu spēku.
Gunas talants un garīgais spēks simboliski tiek ietverts priekšmetiskā elementā - sidraba šķidrautā. Kamēr Guna ir uzticīga savam arodam, tikmēr viņas šķidrauts ir sidraba krāsā, bet līdz ko viņas sirdī rodas citas-mīlas jūtas, tā šķidrauts zaudē savu spēku. Gunas personības traģēdija sākas līdz ar Normunda sastapšanu. Guna – dižā māksliniece, sidraba šķidrautu zaudē pavisam, kad upurē savu talantu mīlas dēļ. Guna nomet šķidrautu, lai glābu Normunda dzīvību. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1237175
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация