Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:753858
 
Оценка:
Опубликованно: 07.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ārzemju literatūrā terminu “astenopija” (asthenopia) samērā bieži un brīvi aizvieto ar vārdu salikumu “acu sasprindzinājums” (eyestrain). Tomēr vairumā gadījumu ar astenopijām mēs apzīmējam sūdzību vai simptomu kompleksu, kas saistīts ar kādu refrakcijas anomāliju, acu muskuļu disbalansu, kā arī sāpes acīs, ap acīm, dedzinošu sajūtu vai niezi acīs, acu nogurumu un galvassāpes22. Reizēm astenopijām pieskaita arī sasprindzinātību, attēla dubultošanos vai miglošanos, kairinājuma sajūtu acīs un acs sausumu1. Astenopijām nav obligāti jābūt sāpīgām, ar šo terminu saprot arī vienkārši pacienta diskomfortu vai neapmierinātību ar redzes sajūtām, ja tām nav objektīvu cēloņu, piemēram, miglains attēls var būt dēļ kādas refrakcijas anomālijas (miopija, hipermetropija, astigmātisms), kad patiesībā šis miglainais attēls skaidrojams ar zemu redzes asumu, bet, piemēram, redzes miglošanās jaunam cilvēkam vakarā pēc intensīva darba jau ir astenopija. Tai pašā laikā mēs sakām, ka astenopiskās sūdzības ir nepieredzējušiem presbiopiem, kas intensīvi ekspluatē savu redzi, arī nekoriģētiem himpermetropiem.
Vairumā gadījumu sūdzības ir saistītas ar redzes slodzi, ilgstošāku tuvuma darbu, kā arī ar ieilgušu redzes sasprindzinājumu, vispārēju organisma pagurumu. Tipiski astenopijas attīstās darba dienas beigās, bet no rīta pēc pamošanās cilvēkiem astenopisko sūdzību nav, jo nakts laikā acis atpūšas, saspringums pāriet un diskomforts pazūd. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация