Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:831557
 
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aizvadītais rudens Latvijas tiesībsargāšanas struktūru vēsturē noteikti ieies ar lielākā un profesionālākā latu monētu viltotāju midzeņa atklāšanu. Taču pēdējā laikā aizvien biežāk no tiesībsargāšanas struktūru darbiniekiem dzird runas par virkni faktu, kas kopumā varētu liecināt par iespējamu nelegālas dolāru ražotnes atrašanos kaut kur mūsu valsts teritorijā. "Viltotas naudas vilnis no Baltijas veļas uz Krieviju," - tā jau pagājušā gada jūlijā brīdināja Krievijas ietekmīgais laikraksts Izvestija, un virkne faktu liecina, ka šis brīdinājums nav bez pamata.


Viltojumi kretīniem?

Jau pirms vairākiem gadiem Rīgā parādījās gauži elementāri viltoti dolāri - uz desmit dolāru naudas zīmes summu apzīmējošo ciparu un vārdu vietā bija uzlīmētas kserokopijas no 100 dolāru banknotes. Vēl citi tikpat vārgi pašmāju viltotāji izmantoja piecu dolāru naudas zīmes, pie piecniekiem pielīmējot vēl pa nullītei.
Šī tad arī ir vienkāršākā dolāru viltošanas metode - piezīmēt vai pielīmēt vēl vienu nullīti pie banknotes cipariem. Visvienkāršāk tas izdarāms ar piecniekiem un piecdesmitniekiem, jo gan prezidentam Linkolnam uz viena, gan viņa kolēģim Grantam uz otra ir bārda, turklāt five un fifty ir salīdzinoši līdzīgāki nekā ten un one hundred (bieži vien gan tiek nomainīti ne tikai cipariņi, bet arī uzraksts; reizēm cītīgais amatnieks pat nomaina zīmējumu uz naudaszīmes otras puses).
Ir daudz ļaužu, kas uzskata, ka šādi viltojumi ir domāti tikai pilnīgiem kretīniem, taču tā vis nav. Paņēmis banknoti, cilvēks galvenokārt skatās uz cipariem, patausta papīra stingrību un reljefās detaļas un paskatās uz aizsargsvītriņu, bet viss tas taču ir īsts - nu, izņemot tikai nelaimīgās nullītes. Šo pašu iemeslu dēļ šādas banknotes bieži vien tiek garām arī valūtas detektoriem.
Tiesa, atliek šādas naudiņas saņēmējam naudaszīmi papētīt rūpīgāk, un viltojums nāk gaismā. Tāpēc ne mazums šā riskantā aroda piekopēju nežēlo naudu sarežģītākas tehnikas iegādei, lai dolāru viltotu pilnībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация