Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:503226
 
Оценка:
Опубликованно: 09.04.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

ASV Nacionālie parki. Teritoriju, kur daba ir neskarta, uz mūsu planētas kļūst arvien mazāk.ASV Nacionālajos parkos cenšas saglabāt šīs zemes skaisto un neatkārtojamo floru un faunu.Amerikas Savienotajās Valstīs izveidots ļoti daudz nacionālo parku – no Aļaskas līdz pat Samoas un Jaunavas salām.Tie dod patvērumu apmēram pusei Ziemeļamerikas augu sugu un vairāk nekā pusei putnu un zīdītāju sugu.ASV ir vairāk nekā 350 nacionālie parki, kuri kopumā aptver lielu teritoriju ar gleznainām dabas ainavām.
Kopš XVII gadsimta, kad pirmie kolonisti ieradās Ziemeļamerikā, šīs zemes daudzveidīgo un dažādo teritoriju dabiskais līdzsvars patstāvīgi ir traucēts un jaukts,tāpēc iznīkušas daudzas augu un dzīvnieku sugas.
Daudzos novados brīvībā nejauši izkļuvušas vai arī apzināti palaistas svešas dzīvnieku sugas, kas nereti izspiedušas pirmatnējos iemītniekus.1916.gadā ASV izveidoja Nacionālo parku pārvaldi.
Par svešu sugu uzskata dzīvniekus, kuri nejauši vai apzināti nomitināti attiecīgajā teritorijā. Šī suga var ievērojami ietekmēt dabisko līdzsvaru, to izjaukt vai pilnīgi noārdīt, tāpēc svešu faktoru ietekme rūpīgi jānovēro un jākontrolē. Dažkārt varbūt nepieciešami gadu desmiti neatlaidīga darba, lai dabā atjaunotos sākotnējais līdzsvars.Nacionālo parku pārvaldes darbiniekiem nav viegls uzdevums koriģēt šīs tendences dabā un atjaunot vidi līdz pirmatnējam stāvoklim.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация