Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:276204
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  ASV prezidenta vēlēšanas    5
  Kas ir ASV prezidents?    5
  Kā tiek ievēlēts ASV prezidents?    5
  ASV prezidenti    7
  Baraks Obama un viņa triumfs    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra un avoti    13
Фрагмент работы

Ievads

ASV bija pirmā valsts pasaulē, kurā tika izveidots prezidenta kā republikas valsts galvas amats, kas mūsdienās ir satopams daudzās valstīs. Varbūt tieši šī iemesla dēļ (ka viņi bija pirmie, kas tādu jēdzienu ieviesa) amerikāņiem prezidents un tā ievēlēšana allaž ir bijis kaut kas ļoti īpašs. 20. gadsimta sākumā ASV kļuva par lielvaru, kā rezultātā ASV prezidents ir kļuva par vienu no nozīmīgākajām personām ne vien ASV, bet visā pasaulē. Tā kā ASV no lielvaras goda nav atteikusies līdz pat šai dienai, ASV prezidenta vēlēšanas ir ļoti nozīmīgs notikums visas pasaules politikā. Nevienām citām prezidenta vēlēšanām nav pievērsta tik liela masu mediju uzmanība, nevienās citās prezidenta vēlēšanās kampaņām netiek tērēti tik lieli līdzekļi un nevienās citās prezidenta vēlēšanās katrs neapdomīgi pateikts vārds nemaksā tik daudz, cik ASV. Tās ir augstākās klases politiskais šovs.
2008. gada vasarā un rudenī, kad vēlēšanas iegāja finiša taisnē, arī mums bija iespēja vērot šo aizraujošo šovu, kas sākās jau vairāk kā pirms diviem gadiem. Šīs ASV prezidenta vēlēšanas bija īpašas vairāku iemeslu dēļ. Vispirms jau tāpēc, ka Demokrātu partijas kandidāti bija melnādainais Baraks Obama un sieviete Hilarija Klitone. Lai arī kurš no šiem kandidātiem uzvarētu, tas būtu īpašs prezidents, jo starp pirmajiem 43. ASV prezidentiem nav nedz neviena melnādainā, nedz nevienas sievietes. Tāpat demokrāts Baraks Obama un republikānis Džons Makkeins, cīnoties par ASV prezidenta amatu, iztērēja ASV vēsturē rekordlielu summu. Abu kandidātu tēriņi, kas saistīti ar virzību uz prezidenta amatu, pārsniedza vienu miljardu ASV dolāru.
Vērojot TV un lasot avīzes, sapratu, cik ASV prezidenta vēlēšanas tomēr ir interesants notikums. Bija aizraujoši sekot līdzi notikumu gaitai – prognozēt, kuri kandidāti tiks līdz galam, gaidīt, ko prezidenta kandidāti izraudzīsies par saviem viceprezidenta kandidātiem, analizēt reklāmas kampaņas, iepazīties ar prezidenta amata kandidātu personībām un dzirdēt visdažādākās baumas un melus utt. Kad uzzināju, ka politoloģijā referātu varēs rakstīt par pašas izvēlētu tēmu, uzreiz nolēmu, ka rakstīšu par ASV prezidenta vēlēšanām, jo zināju, ka tā ir tēma, kas mani ļoti ieinteresējusi un būtu aizraujoši veikt dziļāku tās izpēti. Šajā darbā izpētīšu ASV prezidenta ievēlēšanas sistēmu, iepazīšos ar iepriekšējiem ASV prezidentiem, kā arī analizēšu pēdējās ASV prezidenta vēlēšanas un to uzvarētāju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация