Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:142747
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Vispārējas ziņas par valsti    1
2.  Par iedzīvotājiem    2
3.  Dabas resursi    4
4.  Saimniecība    5
5.  Tūrisms    6
6.  Nobeigums    7
7.  Izmantotās literatūras saraksts    8
Фрагмент работы

Platības ziņā ASV ir 4 valsts pasaulē (aiz Krievijas, Kanādas un Ķīnas). ASV politiskā sistēma – daudzpartiju demokrātija. Valsts un valdības vadītājs – prezidents, ko ievēl uz 4 gadiem. Kopš 1800. gada ikviena ASV prezidenta un viņa ģimenes mājvieta ir bijis Baltais nams. Likumdevējs – kongress. ASV konstitūcija ietver likumu krājumu, kas nosaka, kā jāpārvalda valsts.
Amerikas Savienotās Valstis veido 50 štati un Kolumbijas apgabali. Divi štati – Aļaska un Havajas – teritoriāli ir atdalītas no pārējiem. 1867. gadā ASV no Krievijas nopirka Aļasku par 2 centiem akrā, bet par štatu atzīts 1959. gadā. Mūsdienās atklāts, ka Aļaskas štats bagāts ar naftu un citiem dabas resursiem. Mūsdienās katram štatam ir savi likumi, bet štatus pārvalda nacionālā valdība, kas atrodas Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā. ASV ir 263 300 000 iedzīvotāju, naudas vienība – ASV dolārs. Galvaspilsēta – Vašingtona, valsts teritorija – 9 529 063 kvadrātkm. Oficiālā valoda – angļu. ASV karogs – zvaigznes ASV karogā simbolizē 50 štatus, bet 13 svītras – pirmos ASV štatus austrumu piekrastē. Līdz neatkarības pasludināšanai 1776. gadam tā bija britu kolonija. Pāri par 75% amerikāņu dzīvo pilsētās un to priekšpilsētās. Vairākums iedzīvotāju dzīvo privātmājās un uz darbu pilsētā brauc ar automobili. Lielākā pilsēta ar 8 miljoniem iedzīvotāju ir Ņujorka, tai seko Losandželosa un Čikāga. ASV ir pasaulē ekonomiski varenākā valsts, tās teritorija atrodas starp diviem okeāniem: Atlantijas un Kluso, bet ziemeļos caur Aļasku ir izeja arī uz Ziemeļu Ledus okeānu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация