Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:847283
 
Оценка:
Опубликованно: 14.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Es savā referātā vēlos veikt ieskatu Jauno reliģisko kustību darbībā, kas izraisa atkarību no reliģiskiem pārdzīvojumiem – nebijušiem, agrāk un citā situācijā nepiedzīvotiem un būtībā nepiedzīvojamiem garīgiem pārdzīvojumiem, piemēram, eiforija, krišana nemaņā, pilnīga fiziska un garīga atbrīvošanās no apkārtējiem apstākļiem, runāšana mēlēs u.c.
Cilvēki, kas apmeklē uz šo tendētas sektas ātri vien zaudē savu personību, tiem vairs nav sava viedokļa – tikai sektas kopējais. Viņi visu savu laiku pavada sektās, ik dienu apmeklē to dievkalpojumus, nepārtraukti meklē iespēju tur atgriezties atkal un atkal. Visa dzīve ir pakārtota tam lai pēc iespējas vairāk laika atrastos sektās. Mazsvarīgs kļūst it viss, kas nav saistīts ar sektu, tiek atstāta novārtā ģimene, draugi, darbs un mācības1. Ārpus sektas cilvēki ir nelaimīgi, zaudē savu identitāti, nekas nespēj viņus apmierināt, tie bieži kļūst agresīvi un neprognozējami. Kā redzams daudzas pazīmes sakrīt ar tādām ”lielajām atkarībām” kā narkomānija un alkoholisms, tieši tāpēc kā sava referāta tematu es izvēlējos – atkarība no reliģiskiem pārdzīvojumiem.
Savā referātā es nevēlos noliegt reliģijas pozitīvo ietekmi uz indivīdu un sabiedrību kopumā. Taču es vēlos apskatīt gadījumus, kad reliģiskās organizācijas izmanto savu ietekmi pār cilvēkiem, lai manipulētu ar viņiem, iegūstot varu pār materiālajiem un citiem resursiem. Šādas organizācijas pasaulē tiek sauktas par destruktīviem vai agresīviem kultiem, vai par totalitārām vai destruktīvām sektām. Tās nereti izmanto suģestiju, alkoholu un citas psihotropās vielas, hipnozi, manipulē ar dziļākajiem impulsiem (piemēram, seksuālā visatļautība) u.c. Turklāt, vienmēr šīs darbības tiek veiktas ar lielu pūli, nevis ar atsevišķiem indivīdiem. Jo, kā zināms atsevišķs indivīds ir racionāla būtne, bet kopējā pūlī visi sajūt savus iracionālos impulsus. Visu šādu rīcību rezultātā sektu vadītājiem ir pilnīga vara pār saviem sekotājiem. Šo sektu sekotāji bieži izjūt nebijušas sajūtas, piemēram, daudzi apgalvo, ka ir redzējuši dievu, vai saskārušies ar pārdabiskiem spēkiem. Visas šīs sajūtas liek cilvēkiem atkal un atkal atgriezties šajās sektās, kā arī pilnībā pakļauties to vadītājiem. Tieši par šādiem gadījumiem es vēlos rakstīt.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация