Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:831363
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Teorētiskā daļa    4
1.  Atkarības jēdziens    4
2.  Smēķēšana    4
2.1.  Smēķēšanas vēsture    4
2.2.  Hronoloģiska tabakas vēsture    6
2.3.  Kāpēc jaunieši sāk smēķēt?    8
2.4.  Tabakas saturs un kaitīgums    10
3.  Smēķēšanas veidi    15
3.1.  Ūdenspīpju vēsture    15
3.2.  Ūdenspīpes un veselība    16
3.3.  Ūdenspīpes pīpēšana    17
4.  Smēķēšanas apkarošana    17
  Praktiskā daļa    29
  Anketu apkopojums    29
  Secinājumi    36
  Nobeigums    37
  Pielikumi    37
Фрагмент работы

Mēs izvēlējāmies šo tēmu, jo smēķēšana ir ļoti izplatīta problēma visā pasaulē. Smēķēšana ir narkomānijas veids, kas kaitīgs ne tikai pašam smēķētājam, bet arī apkārtējiem cilvēkiem, sevišķi bērniem. Smēķēšanas izplatīšanos veicina tabakas ražojumu reklāmas gan tiešā, gan netiešā veidā. Jauniešus ietekmē smēķējoši vecāki, skolotāji, ārsti, darbinieki.
Projekta uzdevumi:
1.Savākt informāciju par smēķēšanu no dažādiem informācijas avotiem.
2.Apkopot informāciju.
3.Veikt aptaujas, tās apkopot un analizēt.
4.Prezentēt savu darbu.
2. Smēķēšana
2.1. Smēķēšanas vēsture
Kaltētu augu dūmu ieelpošana un smēķēšana bija pazīstama jau ļoti tālā senatnē Ēģiptē un Dienvidamerikā kā dažādu reliģisku svētku un ceremoniju sastāvdaļa. Tabaku no Amerikas Eiropā 15. gadsimtā ieveda spāņi. Sākumā tabakas lietošanai bija tikai gadījuma raksturs. Pastāvēja uzskats, ka tabakas pīpēšanai piemīt ārstnieciska iedarbība. Tomēr drīz, neraugoties uz dažādiem aizliegumiem un sodiem, tabaka uzsāka savu uzvaras gājienu, ceļā sējot slimības un nāvi. (3. 69)
Eiropiešu iepazīšanās ar tabaku sākās tā: 1492. gada 12. oktobrī admirāļa Kristofora Kolumba slavenās flotiles kuģa “Pinta” matrozis Rodrigo Trians iekliedzās:”Priekšā zeme!” Nogranda lielgabalu salūts. Kuģiem nolaida buras, un tie lēnām virzījās pretī neredzētajai zemei. Kolumbs domāja, ka viņa priekšā atrodas pasakainās Indijas austrumu krasts. Vietējie iedzīvotāji savu zemi, kas izrādījās sala, sauca par Guanahani. Kolumbs tai deva jaunu vārdu - Sansalvadora. Šajā vārdā līdz mūsdienām saucas viena no Bahamu salām. Starp dāvanām ko vietējie iedzīvotāji pasniedza Kolumbam, bija arī auga “petum” sausās lapas; viņi šīs saulē izkaltētās un caurulītē satītās lapas smēķēja. Meklēdams zeltu Kolumbs devās tālāk uz dienvidiem un 1492. gada 27. oktobrī izcēlās Kubas piekrastē. Iedzīvotāji sagaidīja ceļotājus ar gruzdošām pagalēm un zāli, ko viņi lietoja smēķēšanai un sauca par “cigaro”.
Šīs zāles dūmus, kā tēlaini izteicās Kolumbs, viņi "dzēra". Smēķējot "katrs no tās 3 vai 4 reizes ievilka dūmus un pēc tam izpūta tos caur nāsīm". Tā augs, kurš savu nosaukumu ieguva no Haiti salas provinces Tobago, sāka uzvaras gājienus pa zemēm un kontinentiem. Pēc Kolumba otrā brauciena (1493 - 1496) tabakas sēklas tika atvestas uz Spāniju. Pēc tam tās nokļuva pa jūru un sauszemi kaimiņzemēs.
Pieprasījums pēc tabakas izrādījās tik liels, ka dažas Ziemeļamerikas provinces - Virdžīnija un Merilenda - sāka specializēties gandrīz tikai tabakas audzēšanā. XVIII gadsimtā šo štatu tabakas plantācijās strādāja desmitiem tūkstošu nēģeru. Tabakas ķīpas no Amerikas pārpildīja visas pasaules ostas, dodot milzīgu peļņu tabakas plantāciju īpašniekiem un tirgotājiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация