Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:786662
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsu psihiskā pasaule daudzveidīga un daudzpusīga. Pateicoties mūsu psihes augstajam attīstības līmenim mēs daudz ko varam un daudz ko protam. Savukārt, psihiskā attīstība iespējama tāpēc, ka mēs saglabājam iegūto pieredzi un zināšanas. Visu, ko mēs uzzinām, katrs mūsu pārdzīvojums, iespaids vai kustība atstāj zināmas pēdas mūsu atmiņā, kuras var saglabāties pietiekami ilga laika garumā un noteiktos apstākļos izpausties atkal un kļūt par apziņas priekšmetu. Tāpēc vārdu atmiņa mēs saprotam kā iemūžināšanu, saglabāšanu, turpmāko pazīšanu un pagājušās pieredzes pēdu ieproducēšanu. Tieši pateicoties atmiņai cilvēks ir spējīgs uzkrāt informāciju, nezaudējot līdzšinējās zināšanas un iemaņas. Vērts atzīmēt, ka atmiņa aizņem īpašu vietu psihisko izzināšanas procesu starpā. Ar vairākiem pētniekiem atmiņa raksturojas kā “tiešs” process, kurš nodrošina psihisko procesu mantojamību un apvieno visus izzināšanas procesus vienā veselumā.
Kā paiet mnemoniskie procesi? Piemēram, kad mēs redzam priekšmetu, kuru agrāk jau uztvērām, mēs to atpazīstam. Priekšmets mums liekas pazīstams, zināms. Apzināšanās tajā, ka dotajā momentā uztveramais priekšmets vai parādība uztvērās pagātnē, saucās pazīšana. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация