Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:556583
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Literatūras apskats    3
2.  Rezultāti un diskusija    6
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra un avoti    18
Фрагмент работы

Atmosfēras spiediens ir Zemes atmosfēras hidrostatiskais spiediens, kas rodas gaisam pievelkoties pie Zemes virsmas, Zemes gravitācijas spēka ietekmē [http://lv.wikipedia.org/]. Normālais Zemes atmosfēras spiediens jūras līmenī ir 1013,25 mb jeb 760 mm Hg. Izsakot masas mērvienībās, tas ir aptuveni 1kg uz cm2.
Atmosfēras spiedienam raksturīgs ģeogrāfiskais sadalījums – tas mainās līdz ar ģeogrāfisko platumu joslām. Jūlijā virs ekvatora novērojama zema spiediena josla - ap 1010 mb. Ziemeļu puslodē zema spiediena konverģences zona novērojama virs Ziemeļāfrikas, Arābijas pussalas un Āzijas dienvidu un rietumu daļas - virs Dienvidrietumāzijas vērojams atmosfēras spiediena zemākā vērtība - 995 mb vai pat zemāka. Arī virs Austrumeiropas, Krievijas, Meksikas, ASV centrālās daļas, Kanādas un Ziemeļpola ir vērojams zema spiediena apgabals ar atmosfēras spiedienu 1010 līdz 1005 mb (Austrumāzija, Islande, Amerikas ziemeļi). Savukārt augsts atmosfēras spiediens Ziemeļu puslodē ir novērojams virs Dienvid- un Rietumeiropas, Atlantijas un Klusā okeāna, no ekvatora līdz pat 60o Zp. Šeit arī novērojamas riņķveida rietumvēju plūsmas jeb anticikloni, kuru centrā atmosfēras spiediens sasniedz 1025 mb, ārmalās – ap 1015 mb. Dienvidu puslodē jūlijā novērojama augsta spiediena josla ar centru virs 30o Dp., kas sevī ietver Āfrikas dienvidu daļu, Austrāliju, Dienvidamerikas vidieni. Šajā joslā atmosfēras spiediens sasniedz 1020 mb, joslas malās – ap 1015 mb. Savukārt virs Ugunszemes (D-Amerikas dienvidos) un Dienvidpola atrodas zema spiediena apgabals – virs Dienvidpola atmosfēras spiediens krītas līdz pat 985 mb [http://www.mapsofworld.com].
Janvārī ap ekvatoru atmosfēras spiediens ir palicis nemainīgs: 1010 mb. Ziemeļu puslodē vērojami divi augsta spiediena apgabali: Azoru – Bermudu salu augsta spiediena apgabals ar atmosfēras spiedienu 1020 mb, tas sevī iekļauj arī Ziemeļrietumāfriku, Ziemeļamerikas dienvidu daļu, kā arī augsta spiediena apgabals Āzijā ar centru virs Ķīnas, kur atmosfēras spiediens sasniedz 1030 mb, šis apgabals sevī iekļauj arī Dienvideiropu (120 mb) un Austrumeiropu (1015 – 1010 mb).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация