Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:275525
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienu zemūdenes ir tie kaujas kuģi, kas plašai sabiedrībai īpaši nekrīt acīs, taču tas nenozīmē, ka tām nav svarīgu uzdevumu 21. gadsimta konfliktos. Piemēram, amerikāņu atomzemūdenes ir iesaistītas daudzās izlūkošanas misijās un spēka izmantošanas gadījumos kalpo kā spārnoto raķešu palaišanas platformas. Zemūdenes ir nemanāmas, ātras un spēj ilgi, pat vairākus mēnešus, atrasties uzdevuma izpildes rajonā. Aviācijas bāzes kuģu kaujas grupas, protams, ir iespaidīgas un ar milzīgu triecienspēku, taču neapšaubāmi militārajās operācijās ir arī tādi gadījumi, kad gan viena, gan otra šī īpašība ir lieka. Brīžiem svarīgāka ir nevis spēka lietošana vai demonstrācija iebiedēšanas nolūkos, bet gan nemanāma iekļūšana visaizliegtākajās potenciālā pretinieka vietās.
Taču zemūdeņu potenciāla pilnīgu izmantošanu kavē to relatīvi ierobežotais ieroču un novērošanas sensoru klāsts. Piemēram, amerikāņu taktiskās atomzemūdenes spēj nest tikai viena tipa torpēdas, viena veida spārnotās raķetes un mīnas. Turklāt šīs munīcijas vienību skaits ir mērāms dažos desmitos. Savukārt seklajos piekrastes ūdeņos komandierim jādomā, kā nodrošināt sava interešu rajona kontroli un mērķu iznīcināšanu, nepakļaujot nepamatotam riskam pašu kuģi. Iespējamais risinājums, ko šajā gadījumā prognozē flotes eksperti, ir mini zemūdeņu vai tālvadības bezapkalpes zemūdens aparātu izmantošana. Pēdējie pat varētu būt principiāli jauni neletāli ieroči, kas ļautu apstādināt nevēlamos kuģus vai zemūdenes, tādējādi nodrošinot jūras blokādes ievērošanu vai traucējot pretiniekam iekļūt nevēlamās zonās.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1186378
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация