Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:651954
 
Оценка:
Опубликованно: 03.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viena no pirmajām nācijām pasaules vēsturē, kas Industriālās Revolūcijas konstitūcijas laikā, no lauksaimnieciskās ekonomikas pārgāja uz industriālo ekonomiku bija Lielbritānija. Kad daļa no diženuma, pārvērtās fundamentālā demogrāfiskā vietu maiņā, un Britu iedzīvotāji sāka mainīt dzīvesvietu, no viena rajona uz citu, meklējot nodarbinātību.
Industriālās Revolūcijas laiks, nodrošināja iespēju strauji attīstīt mehānisko tehnoloģiju izmantošanu, ekonomikas produktu ražošanai. Tādā veidā, 18 gadsimtā otrajā pusē, Britu tekstilā ražošana, bija simboliskā industrializācija. Tomēr industrializācija veido daļu no tehnoloģiskās attīstības. To definē, ka jauno ceļu organizēšana manufaktūras izveidē un jauno sociālo moduļu kontrolēšanai. Šī industrializācija ieguva pirmsākumu rūpnīcās, ļaujot strādniekiem attīstīties karjeras iespējas un piedalīties administratīvajos procesos. Fabrikas aizvietoja iekšzemju industriālo procesu, tāpēc, ka darba procesam pieaugot, tika raksturota racionalizēšanas stratēģijas, sākas veidot aprēķinu, efektivitātes un kontroles plānošanu.
Racionalizēšanas atslēgas ideja, bija laika ieviešana, darba procesā. Darba laiks bija izplānots noteiktam standartam un nebija ilgāks par noteikto. Jaunais veids cilvēku uzraudzībā un kontrolēšanā, bija cilvēku jaunā konfigurācijas sistēma, sociālajās klasēs un attiecībās. Tas bija nozīmīgs solis, jo tas ļāva cilvēkiem veidot un attīstīt savu uzņēmumu un veidot kapitālu uzņēmējdarbībai. Šī ēra, liecina par vidējās klases attīstību un standartam pilnveidošanu.
Tomēr aristokrātu vidū, bija arī zaudētāji, jo tie zaudēja savu pārākumu, jo šajā ērā sākās politiskā dominante. Politikas attiecības bija virzītas uz industriālo attīstībai, pievēršot uzmanību lauksaimniecības likumiem. Parlamentā palielinājies vietu skaits, dodot iespēju iesaistīties politikā arī vidējai klasei, kas nebija muižnieku interesēs. Pēc garas un ieilgušās cīņas, muižas īpašnieki zaudēja Lauksaimniecības likumu 1846. gadā. , kas bija galvenais mērķis agrārajā reformā, kurš galvenokārt bija veidots uz kapitālisma bāzes. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1190803
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация