Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:377220
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Attieksme pret citādo ir pastāvējusi vienmēr. Citam tā izpaužas kā noniecinājums, citam atkal kā sapratne, bet vēl dažs pret citādo izturas ja ne rezervēti, tad ar savdabīgu, tā teikt, pieciešanu.
Cik gan bieži mēs dzīvē saskaramies ar teicienu: ‘’Par gaumi nestrīdas...’’. Bet ko tas patiesībā nozīmē? Vai mēs tādā veidā cenšamies attaisnot sevi citu acīs vai arī parādīt, ka mūs neskar tas, ko domā citi. Katrs mēs veidojam daļu no šīs pasaules notikumiem, lai arī tā būtu tikai mūsu iekšējā mazā pasaulīte, tomēr tā ietekmē mums apkārt esošos procesus. Parasti šie notikumi lielā mērā tiek balstīti uz kaut kādām vispārpieņemtām normām, kas tiek uzspiestas no sabiedrības vai arī tās mums ir ieaudzinātas no vecākiem. Jau no agras bērnības mums tiek mācīt kas ir labs un kas slikts, pamatā tas ir tas, ko vecāki uzskata par labu vai sliktu. Katrā ģimenē ir savas noteiktas dzīves vērtības, ko tad viņa arī nes tālāk – saviem bērniem, bērnu bērniem utt.
Viedokļu nesakritība ir iespējama jebkurā dzīves sfērā, sākot no interešu nesakritības un beidzot ar ar tik globālām problēmām kā rasisms un homoseksuālisms. Pēc manām domām pasaule un apkārt notiekošais ir jāpieņem tāds kā tas ir, tas vairo dažādību un krāsainību. Vai tad ir slikti, ka mēs visi neesam ‘’pelēkā masa’’, bet ir arī kāds kurš izceļās uz apkārtējo fona. Kurš tad īsti ir noteicis, ka tas ir pieņemamais vai ‘’citādais’’? - Sabiedrība! Bet sabiedrība tie esam mēs visi, mums apkārt esošie, tādēl mēs varam ietekmēt to, lai tiktu izskausts tāds jēdziens kā ‘’citādais’’. Tā teikt, mēs paši ietekmējam sev apkārt notiekošos procesus.
Tādēļ šajā referātā es paudīšu savu attieksmi par tēmu: ‘’Attieksme pret citādo’’, varbūt kādam tā šķitīs nepieņemama, bet tas ir mans skaidri noteiktais viedoklis, kuru neviens nespētu mainīt. Šī tema manī raisīja iekšējas pārdomas pēc pēdējā laikā medijos atspoguļotajiem notikumiem, kas izraisīja asas diskusijas. Ir ļoti daudz sfēru, par kurām varētu kaut ko pastāstīt, tādas kā pensionāri, invalīdi, ieslodzītie, vecuma un dzimuma diskriminācija utt. Es paudīšu savu viedokli par tādām tēmām kā homoseksuālisms, rasisms, sociālie sabiedrības slāņi un garīgi slimie.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация