Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:222314
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.04.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par stumbru sauc koka centrālās ass posmu līdz pirmajiem sānzariem. Tie ir pirmās pakāpes zari, ja lieli un stingri – tad pirmās pakāpes skeletzari. Uz šiem zariem savukārt aug otrās pakāpes skeletzari utt. Stumbra turpinājumu virs pirmajiem apakšējiem skeletzariem sauc par vadzaru. Vidēji lielus zarus starp skeletzariem sauc par papildzariem un klājzariem. Zaru viengadīgos pieaugumus sauc par dzinumiem jeb vasām; tos, kas veidojas no skeletzara galotnes pumpuriem – par galavasām, bet no sānpumpuriem – par sānvasām. Atzarojumus no garām viengadīgajām vasām, kas izauguši tajā pašā gadā, sauc par sasteigtajām vasām.
Augļzari.
Augļzari ir gan uz skeletzariem, gan klājzariem. Ābelēm un bumbierēm vissīkākie – līdz 5 cm – ir rievainīši. Ārēji tie atgādina strupas skrūves vai caurulītes, kas izveidotas no sīkiem gredzentiņiem. 5-15 cm gari ir piešzari, kā arī augļvasas, bet 15-25 cm – rīkšzari. Augļvasas un rīkšzara galotnē jau pirmajā gadā izveidojas ziedpumpurs. Kauleņkokiem ir īsi pušķzari ar vienu augumpumpuru centrā un vairākiem ziedpumpuriem visapkārt. Kailzars izveidojas skābajiem ķiršiem un persikiem, ja iepriekšējā gada sānpumpuri bijuši tikai ziedpumpuri.
Pumpuri.
Pumpuri ir gan veģetatīvie jeb augumpumpuri, gan reproduktīvie jeb ziedpumpuri. No augumpumpuriem izaug dažāda garuma vasas, bet no ziedpumpuriem – vai nu tikai ziedi, vai arī ziedi kopā ar vairākām lapām un vasām. Atkarībā no atrašanās vietas izšķir galotnes pumpurus un sānpumpurus.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1132238
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация