Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:501502
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Iztirzājums    4
  Augu atdzimšana pavasarī    4
  Pārmaiņas vasarā    5
  Rudens – pilnbrieda laiks    6
  Dzīvības norises ziemā    7
  Kopsavilkums    8
  Izmantotās literatūras saraksts    9
Фрагмент работы

„Kādā tālās Indijas mazā pilsētiņā dzīvoja pavisam vienkārši ļaudis, gluži tāpat kā mēs ar jums. Un, lūk, šinī pilsētiņā ceļa malā parādījās ubags. Daudzus gadus viņš tur stāvēja un lūdza garāmgājējiem dāvanas. Visi pie viņa pierada gluži kā pie savdabīgas pilsētas rotas. Daudzi viņu tur stāvam atcerējās no pašas dzimšanas. Pēc laika viņš nomira, un viņu apglabāja. Iedzīvotāji raudzījās tukšajā ceļmalā, viņiem ubaga pietrūka, tie nespēja vienaldzīgi noskatīties uz tukšo ainavu, līdz beidzot tika pieņemts lēmums tajā pašā vietā uzcelt savam ubagam pieminekli. Sanāca ļaudis rakt bedri, bet tur... milzīga lāde ar bagātībām, uz kuras ubags visu mūžu bija nostāvējis, neapzinoties tās esamību.” /Indiešu teika no grāmatas „Sākumu sākums”./

Paraugieties visapkārt! Bagātība zem kājām un visriņķī mums, tā ir daba, tā ir augu valsts. Neapzināta un neievērota, šī dārgumu lāde eksistē tepat mums līdzās katru dienu jau miljoniem gadu garumā.

Tāpat kā cilvēks, kā kaķis, kā zilonis, arī augu valsts pārstāvji aug, attīstās, barojas, vairojas un izmainās dažādu apkārtējās vides faktoru ietekmē.

Gada iedalījums posmos jeb gadalaikos latviešiem vienmēr bijis aktuāls, jo ar gadalaiku miju, dabas cikliskumu visciešākajā veidā ir saistīts zemkopja gads. Saskanīgi dzīvot, būt saskaņā ar dabu un tās ritmiem – tā ir augstākā no mūsu senču gudrībām. Šajā referātā tuvāk tiks apskatītas augu sezonālās pārmaiņas visa gada garumā.
Pavasarī pieaugošā saules siltuma iespaidā augi atsāk aktīvu dzīvības norišu procesu pēc pasīvi aizvadītajiem ziemas mēnešiem (sīkāku aprakstu skat. 4. nodaļā).

Kā pirmā agri pavasarī mūs iepriecina sniegpulkstenīte (latīņu val. Galanthus nivalis L. [7.]) – ļoti dekoratīvs (diemžēl ātri izziedošs) augs, kas nereti mēdz parādīties un mūs priecēt ar pirmajiem dabā sastopamajiem ziediem jau janvāra vidū līdz ar pirmo saules staru parādīšanos.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация