Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:779007
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Aukstuma viļņi    4
2.  Polārie virpuļi    5
3.  Ietekmējošie faktori    7
4.  Aukstuma viļņu ietekme un draudi saistībā ar tiem    8
  Nobeigums    10
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Nobeigums
Aukstuma viļņi ir nozīmīga tēma, kas pieprasa uzmanību mūsdienīgo klimata problēmu un parādību nozarē. Ne tikai šai tēmai ir jāvelta papildus izpēte, ir nepieciešami arī praktiski rīcības plāni, kas paredzēti polāro viļņu izraisītās parādības seku novēršanai un situācijas paredzēšanai. Vēl aizvien skarto reģionu iedzīvotāji atrod sevi apgrūtinošās situācijās, bet valstis saskaras ar ekonomisko resursu zaudēšanu un labklājības pasliktināšanos. Aukstuma viļņi var būt potenciāli letāli arī tiešā nozīmē. Vairāku gadsimtu pieredze rāda, ka ir reģioni un atsevišķas bioloģiskās grupas, kas pret šiem viļņiem joprojām ir bezspēcīgi un pieredz vērā ņemamas sekas katru reizi, kad polārais virpulis atkal ir ierosinājis aukstuma vilni.
Laba izpratne par polārā virpuļa darbības principu ir viens no priekšnosacījumiem aukstuma viļņu prognozēšanā. Šie divi jēdzieni ir viens no otra neatņemami un tikai saprotot abus var pilnvērtīgi iedziļināties šajā aktuālajā tematā. Izprotot polārā virpuļa dabu, ir iespējams prognozēt, kādi tā izraisītie procesi ietilpst bioloģiskajās normās un kādi ir ārpus tām, kas ir svarīgs aspekts bīstamu situāciju prognozēšanā.
Viens no svarīgākajiem aspektiem ir nepieciešamība pēc padziļinātas izpētes aukstuma viļņu potenciālajai saiknei ar klimata pārmaiņām, kas ir, iespējams, pati sakāpinātākā problēma gan klimatoloģijā, gan citās zinātnēs. Pastāv iespēja, ka aukstuma viļņi varētu būt parametrs, ko izmantot tieši šīs problēmas risinājumu meklēšanā, paredzēšanā vai izprašanā.
Ir jāizprot aukstuma viļņu ilgtermiņa nozīme un sekas, ko tie atstājuši cauri gadiem un jāparedz, kādas tas vēl atnesīs. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1386365
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация