Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:518863
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Austrālijas vēsture. Līdz 1600. gadam Austrāliju pazina tās pirmatnējie iedzīvotāji ,tie bija aborigēni.Valda uzskats, ka aborigēni ir cēlušies no Dienvidaustrumiem Āzijā. Pasaules vēsturē Austrāliju atklāja 1606. gadā, kad Keipjorkas pussalas krastā piestāja holandiešu ceļotājs Šī holandieša vārds ir Vilems Janczons.Viņš pats nenojauta, ka ir atklājis kontinentu. Jansons domāja ka ir atklājis kādu salu. Pirmo reiz kontinentu apbrauca 17. gadsimtā holandietis Abels Tasmans. Jūras braucējs atklāja salu kura tagad sauc par Tasmaniju. Viņš domāja ka šī sala ir Dienvidamerikas sastāvdaļa.Tasmanu neinteresēja šī sala, jo tā bija tuksnešaina. Tikai 18. gadsimta beigās par kontinentu sāka interesēties angļu jūrasbraucējs Džeimss Kuks. Viņš kontinentu pasludināja par Lielbritānijas īpašumu.
Dzīvnieki. Austrālijā ir vairāk kā 300,000 dažādu dzīvnieku sugu,no kurām tikai 100,000 ir aprakstītas.Ir 280 zīdītāju sugu,700 putnu sugu,680 reptiļu sugu,150 varžu sugu un gandrīz 200 zivju sugu.No putnu saimes pazīstami ir 73 %,no reptiļu sugas pazīstami ir 90 %,kā arī 94 % no varžu sugas. Austrālijas dzīvnieku pasaule ir galvenokārt saglabājusies no laika, kad kontinents atdalījās no Gondvanas daļas(uzskata ka tas bija pirmais kontinents kurš atdalījās no Gondvanas kontinenta.
Raksturīgākie Austrālijas zīdītāji ir somaiņi .Ļoti populārs ir ķengurs,kuru ir ap 50 sugām. Lidvāveres,koalas un possumi ir zīdītaji kas dzīvo kokos un arī ir ļoti pazīstami Austrālijā. Viņi barojas tikai ar lapām.Plaši pazīstams ir vombats, somainā žurka un somainā pele.Ir zīdītāji kas atrodas tikai noteiktās Austrālijas daļās tādi piemēram tīģerkaķis un Tasmānijas velns kas ir sastopami tikai Tasmānijā.
Kontinenta reptiļus galvenokārt sastāda:
1)2 krokodilu sugas-vieni ir mazāki kuri dzīvo Austrālijas vidienes saldūdeņos,otri lielāki, ir atrodami sāļajos ūdeņos .Tie ir apēduši arī cilvēkus.Šie krokodīli var izaugt līdz pat 6m.2)Vairākas ķirzaku sugas ieskaitot geko un milzīgās gonnas.3) Vairāk nekā 100 indīgo čūsku sugas.Bīstamākās ir nāves odze,gludenā čūska,brūnā čūska un tīģerčūska.


Krokodili. Krokodīli Austrālijā dzīvo tikai siltajos ziemeļos, piemēram Kvīnslendā. Pašas lielākās un bīstamākās sugas ir tas kas dzīvo jūras ūdenī. Pārsvarā tie dzīvo upēs, kas piepildās ar jūras ūdeni paisuma laikā. Sāļūdens krokodīli izpeld okeānā jaunu upju meklējumos, lai paplašinātu dzīvošanas areālu. Tāpēc, ja jums “laimēsies” jūs varat satikt krokodīlu sauļojoties pludmalē.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1218898
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация