Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:261542
 
Оценка:
Опубликованно: 07.03.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Civiltiesiskais process
Tiesību avoti
Austrijā tiesvedību civillietā regulē galvenokārt likums “Par civillietu piekritību” un Civilprocesa likums. Abi likumi pieņemti 1895. gadā. Likums “Par civillietu piekritību” regulē jautājumus par piekritību, Civilprocesa likums – civilprocesu norisi.
Atšķirībā no Austrijas, LR Civilprocesa likums regulē arī jautājumus par piekritību. Latvijā civillietas tiesa izspriež kārtībā, kāda noteikta Civilprocesa likumā un likumā "Par tiesu varu". Likums “Par tiesu varu” dod vispārējas norādes par tiesvedības pamatprincipiem un tiesas procesa norisi. Civilprocesa likums apskata konkrētus gadījumus un dod precīzu informāciju par tiesas procesa uzsākšanu un norisi.
Tiesvedību civillietā regulē Civilprocesa likuma normas, kas ir spēkā lietas izskatīšanas, atsevišķu procesuālo darbību izdarīšanas vai tiesas sprieduma izpildīšanas laikā. Ārvalstu tiesu uzdevumus un spriedumus Latvijas tiesas izpilda, kā arī nosūta savus uzdevumus un spriedumus ārvalstu tiesām Civilprocesa likumā un Latvijas Republikai saistošos starptautiskajos līgumos noteiktajā kārtībā.
Civillietu piekritība Austrijā
Pēc likuma “Par civillietu piekritību” 1. panta civiltiesiskas prāvas jāizšķir tiesām. Izšķir piekritību pēc vietas un pēc būtības.
Pēc vietas piekritīga parasti ir tiesa pēc parādnieka dzīvesvietas vai apmešanās vietas. Konkrētāk to regulē likuma “Par civillietu piekritību” 65. un turpmākie panti. Puses var vienoties par tiesas vietas piekritību, kas atšķiras no likumā noteiktās (likuma “Par civillietu piekritību” 104. pants). Šīs tiesības rīkoties ir ierobežotas lietās par patērētāju tiesībām par labu patērētājam (Patērētāju tiesību aizsardzības likums).
Piekritība pēc būtības ir atkarīga no tiesas prasības priekšmeta, attiecīgi no tiesas prasības summas lieluma. Maksimālā apgabaltiesā izskatāmās prasības summa ir 130 000 Austrijas šiliņu. Prāvas ar mazāku prasības summu izšķir apgabaltiesās, pārējās -, ja tās, neņemot vērā prasības summu, nav piekritīgas apgabaltiesām, - pavalsts apgabaltiesās (pirmās instances tiesas).

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1133127
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация