Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:817075
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.09.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ticība – tā nozīmē robežas. Uztveres aprobežotība, uzskatu aprobežošana. Tā ir nevēlēšanās ieklausīties citādā, atšķirīgā domāšanas veidā. Fanātiska ticība – tā ir gara stagnācija. Tā ir kādu uzskatu kopuma, pasaules ainas pieņemšana par savējo, vienīgo, vispareizāko. Turklāt visi pārējie cilvēki taču ir galīgi “nogājuši no pareizā ceļa”, un viņu vissvētākais pienākums ir vest tos pie prāta.
Ticība sakņojas dažādu reliģisko skolu izveidotajos dažādajos pasaules modeļos, un aprobežotie cilvēki bieži tos pieņem par absolūto un vienīgo patiesību, lai turpmākajā dzīvē neapgrūtinātu sevi ar īstenās patiesības meklēšanu.
“Vai Rīga jau gatava?” – diezin vai kāds atļausies teikt, ka gatava. “Vai pasaulē ir absolūta patiesība?” – var jau būt, ka ir, bet ne mums – vienkāršiem ļautiņiem – Dievs būs lēmis to redzēt, dzirdēt, sajust un izdomāt ar savām vājajām jušanas un domāšanas spējām.
Ceļš ir viena no mūsu pasaules lielākajām patiesībām. Nepastāvība un mainība – tas ir visu dzīvības un attīstības procesu pamatā uz planētas Zeme. Šī patiesība darbojas un ir aktuāla līdz pat augstākās garīgās hierarhijas pakāpieniem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация