Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:942998
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 31 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

SЕСINĀJUMI
Darba teorētiskajā daļā ir sniegts autisma raksturojums, aprakstīti autisma rašanās cēloņi un pazīmes, garīgās attīstības traucējumi bērniem ar autismu kā arī sniegts socializēšanās procesa apraksts pirmsskolas vecuma bērniem ar autismu. Darbā ir apkopoti bērnu-autistu socializācijas metodiskie risinājumi pirmsskolā, kuros ir ietverts piktogrammas, rotaļas un spēles, ritmiskie vingrinājumi un Montesori materiāli.
Tika veikts arī pētījums, lai noskaidrotu, kāda veida aktivitātes veicina bērnu ar autismu socializāciju pirmsskolas izglītības iestādē. Apkopojot teorētiskās atziņas un veiktā pētījuma rezultātus, autors nonāca pie sekojošiem secinājumiem:
1. Prakse liecina, ka arvien biežāk PII ienāk bērni ar autismu dažādās pakāpēs. Bērniem аr аutismu pаrаsti ir raksturīgas vаlοdаs, kοmunikāсijаs, sοсiālο un izziņаs prаsmju prοblēmаs, tomēr tās katram bērnam var izpausties atšķirīgā intensitātes pakāpē.
2. Bērnu ar autisma sindromu socializācijas procesu var ietekmēt vairāki faktori, kas savstarpēji mijiedarbojas, tomēr pirmsskolas vecumā socializācija norisinās galvenokārt pirmsskolas un ģimenes kontekstos. Lai veiksmīgāk organizētu socializācijas procesu pirmsskolā ieteicams izvērtēt katra bērnu individuālos attīstības traucējumus.
3. Darbam ar pirmsskolas vecuma bērniem, kuriem ir autisma sindroms, tiek piedāvātas daudzas un dažādas aktivitātes, tomēr tās galvenokārt balstās uz sekojošiem principiem: vizualizācija, imitācija un sakārtota vide.
4. Aptaujātās skolotājas ikdienā, strādājot ar bērniem ar autisma sindromu socializācijas
veicināšanai, visbiežāk izmanto speciāli pielāgotas spēles un rotaļas, kā arī piktogrammas. Tieši šos aktivitāšu veidus skolotājas arī uzskata par visefektīvākajiem darbā ar bērniem ar autismu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1377477
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация