Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:288115
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Latvijas ceļu problēma    5
1.1.  Smagākās autoavārijas Latvijā 2004.gadā    6
2.  Pasākumi situācijas uzlabošanai    10
2.2.  Aptaujāto ieteikumi    12
2.3.  Veiktie pasākumi    12
3.  Aptauja    15
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
  Pielikums    23
Фрагмент работы

Šis ir 21. gadsimts. Cilvēks seko līdzi tehnoloģijām. Tās ir zinātnes dāvanas, bet cilvēks to neprot pieņemt. Cilvēkam vairs nav kājām jāmēro lielie gabali līdz kādai pilsētai – ir izgudrots auto transports! Tas mums palīdz bez pūlēm nokļūt noteiktā vietā un laikā. Tas ir īsts brīnums! Iedomājaties tagad, ka mums būtu ar pajūgu jābrauc neskaitāmas stundas līdz Rīgai vai līdz kādam citam punktam. Bet kāpēc daudziem cilvēkiem tas atnes nelaimi? 2004.gadā Latvijā 512 cilvēki gājuši bojā un vēl 6429 guvuši dažādas traumas. Tas tikai tāpēc, ka autovadītāji neievēro braukšanas kultūru, pārkāpj noteikumus un uzskata sevi par karaļiem uz ceļa. Latvijā 2004. gadā uz 10 tūkstošiem iedzīvotāju bojā gājuši 2,2 cilvēki, kad Lietuvā – 2,1 un Igaunijā – 1,2. Latvija ir ieņēmusi apkaunojošu līderpozīciju – tikusi pirmajā desmitniekā pasaulē pēc smagos satiksmes negadījumos bojāgājušo skaita.
Neskatoties uz drausmīgo statistiku par 2004. gadu, šogad pirmajās divās janvāra nedēļās bojā gājuši ir 22 cilvēki. Kas mūs sagaida tālāk? Protams, valdības vadītāji jau spriež, ka kaut kas būtu jādara. Ieviesa soda punktu sistēmu, palielināja sodus un tā tālāk. Bet vai tas palīdzēs?
Mūsu mērķis ir izpētīt kāpēc un kādi cēloņi ir notiekošajam , kā arī radīsim dažādus risinājumus lai samazinātu šo drausmīgo skaitli. Mūsu darbā ievietoti statistikas materiāli par aizvadīto gadu mūsu valstī, kā arī aptauja, kas tika veikta tepat Rēzeknē.
Kas ir automašīnu sadursme jeb avārija? To laikam zina piecgadīgs vai pat jaunāks bērns. Ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir redzējis, dzirdējis vai arī lasījis par automašīnu sadursmēm – dzīvē, televīzija, presē u.c. Reizēm avārijas izraisa sajūsmu par to kā tas viss notiek Bet tomēr ir mirkļi, kad priekā vietā cilvēku māc skumjas un žēlums bar bojāgājušajiem. Ir smagi noskatīties kā ceļmalās gulst ziedu klēpji aizgājējiem.
Valdībā ierēdņi spriež par jauniem risinājumiem satiksmes drošības uzlabošanai, CSDD veido dažādas akcijas atgādinādamas par to , ka tomēr ir jāievēro noteikumi un katram ir jādomā par savu drošību. Bet vai tas palīdz? Tikai daži padomā par drošību pirms doties ceļā.
Mūsdienās gandrīz katram pilngadīgam jaunietim ir autovadītāja apliecība un dažiem ir pat automašīnas, kuras tie uztver kā rotaļlietas. Pie šādas domāšanas arī dzīvība paliek par lētu rotaļlietu Un šī problēma ir ļoti milzīga – 512 bojāgājušie uz Latvijas ceļiem. Un daļa no viņiem tika parauta kādam karstgalvim līdzi uz to sauli. Bet reizēm pats vainīgais paliek dzīvs un par viņa grēkiem asinis izlej kāds cits. Tālāk tiks apskatītas dažas no smagākajām avārijām Latvijā 2004. gadā.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация