Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:994448
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau sen ir atklāts, ka sporta psiholoģija ir sportam nozīmīga zinātne. Daudzas problēmas, kas rodas gan treniņos, gan sacensībās tiek atrisinātas balstoties uz sporta psiholoģijā gūtajām atziņām un veiktajiem pētījumiem. Piemēram, ja treneris, strādājot ar sportistu, jūt, ka viņā ir nepieciešamās potences, taču nav rezultāta, proti, ja sportists treniņos uzrāda labākus rezultātus, taču sacensībās to nespēj, tad būtu nepieciešama sporta psihologa palīdzība. Šāda situācija ir kā pirmais trauksmes zvaniņš, un speciālists var palīdzēt saprast, kas notiek.
Šodien jau pierādīts, ka daudzi fizioloģiski procesi ir pakļauti paustajai psiholoģiskajai ietekmei, bet šīs iedarbības mehānismi tomēr vēl ir hipotēzes stadijā. Kā vienu no nemazsvarīgām sportistu psiholoģiskajām problēmām gribētos minēt frustrācījas stāvokli.
Frustracijas stāvokļa pārvarēšana (psihisko stāvokļu regulēšana)
Frustrācijas(1) stāvokļa pārvarēšana - psihiskā stāvokļa, ko izraisa negaidīta šķēršļu rašanās ceļā uz nosprausto mērķi, ar neveiksmes pārdzīvojumu. Nepārvarama starpība starp vēlamo un reāli sasniedzamo kalpo par priekšnosacījumu, lai rastos nelokāmas negatīvas emocijas, bet savienojumā ar pagurumu un stresu var izraisīt zīmīgu bīstamību sportista psihiskajai veselībai (nerunājot jau par sacensību iznākumu).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация