Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:247423
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Īpatnējs īpašumu tiesību veids ir autora tiesības, kuru subjekts ir literatūras, mākslas un zinātnes darbu autors, bet objekts-viņa gara ražojums zinātnes vai mākslas veidā. Latvijā autora tiesības kārto „Autortiesību likums.”
Autortiesību likums izstrādāts šo laiku likumdošanai un zinātnei atbilstošā viedā. Likums pilnā mērā garantē autoram viņa darba pūliņus un augļus, pasargājot to no izmantošanas un citām ļaunprātībām.
Valsts sargā katru privātīpašumu, piedraudot ar sodu tam, kas apdraud un patvaļīgi piesavinās otra lietu, kas dod zaudējumu ne vien personai kā personības ieguldītājam, bet arī valstij.
Autoram pieder visas tiesības uz savu darbu-mantiskās un personiskās. Vienīgi autoram ir tiesības savu darbu tulkot vai apstrādāt, atdarināt, izplatīt, pavairot, uzvest, atskaņot vai pārraidīt. Autora tiesības pieder autoram visā mūža garumā, bet viņa pēcnācējiem un citiem mantiniekiem-50 gadus pēc autora nāves. [ V. Vītiņš(V. Birkava komentāri „Vispārējs tiesību pārskats, izdevn. Veerdikts”,1993.g.]
Galvenās problēmas, kuras var novērot Latvijā saistībā ar autortiesībām ir visai būtiskas ar to, ka tās nav vienā nozarē, mūzikā vai mākslā, bet vispārēji, gandrīz katrā jomā, kurai vispār ir autors, īpaši tas ietekmē ekonomiskos apsvērumus, jo no šādas neatļautas rīcības, kā pavairošana vai kaut vai līdzīgā radīšanu, izmantojot cita autora darba elementu oriģinālu, peļņa, kas protams ir būtiska tālākai autora darbībai.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация