Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:900902
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Autopārvadājumi un to jēdzieni    5
2.  Starptautisko kravu autopārvadātāju atbildība    6
2.1.  Pārvadātāja atbildība par līgumsaistību neievērošanu    7
3.  Kravu pārvadātāja atbildība apdrošināšana atbilstoši CMR Konvencijai    9
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Фрагмент работы

IEVADS


Mūsdienu ekonomika bez transporta nav iespējama, jo, pirmkārt, pasaulē pastiprinās ģeogrāfiskā ražošanas specializācija, izmantojot vietējās priekšrocības ražošanā. Otrkārt, daudzi uzņēmumi savas ražotnes izvietojušas valstīs ar lētu darbaspēku. Lielražošana rada transporta vajadzības. Abas šīs tendences rada nepieciešamību nogādāt preces no vietas, kur tās tiek ražotas, līdz patērētājam, kurš atrodas tālu no ražotāja. Kravu pārvadājumi ar autotransportu iegūst pasaulē arvien lielāku nozīmi šā transporta elastīguma dēļ. Arī multimodālā transporta pārvadājumi parasti sākas un beidzas ar autotransporta izmantošanu.
Transportēšana ir pakalpojums, kuru pērk tā lietotājs. Atšķirībā no preču ražošanas, transportēšanas pakalpojumam ir vietas un laika vienības. Laika nozīmē transporta pakalpojumam jābūt precīzam. Ir precīzi jānosaka pārvadājuma sākuma un beigu moments. Jo tikai tad būs apmierināti gan preces nosūtītājs, gan arī saņēmējs. Pārvadājamai precei jānokļūst no nosūtītāja vietas līdz saņēmēja vietai, jo prece nevar palikt pusceļā.
Latvijā transporta saimniecībai ir sena vēsture. Jau bijušās cariskās Krievijas un Padomju Savienības laikos Latvija bija viens no tiem reģioniem, kur pasažieru satiksme un kravu pārvadājumi bija ļoti augsti attīstīti. Pēc izmantojamā transporta veida pārvadājumus dala autopārvadājumos, dzelzceļa, gaisa un jūras pārvadājumos.
Savā darbā vēlos apskatīt tēmas par pārvadātāja atbildību, kādos gadījumos pārvadātājs ir atbildīgs par kravu, vai ir gadījumi, kad iespējams pārvadātāju atbrīvot no atbildības. Kā pārvadātājs šajā darbā ir aplūkots autopārvadātājs. Latvijā ir jau daudzus gadus pienākums apdrošināt transporta līdzekļa vadītāja civiltiesisko atbildību, tāpēc darba gaitā vēlos noskaidrot vai ir iespēja apdrošināt pārvadātāja atbildību un kas to regulē. Tiks apskatīta apdrošināšanas akciju sabiedrības ‘’Balta’’ piedāvātā atbildības apdrošināšana.
Galvenie normatīvie akti, kas regulē autopārvadājumus ir Latvijas Republikas likums „Autopārvadājumu likums”. Latvija ir arī pievienojusies 1956.gada 19.maija Konvencijai par kravu starptautisko autopārvadājumu līgumu (CMR) un šīs konvencijas 1978.gada 5.jūlija protokolam.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1127320
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация