Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:502898
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Āzija ir mūsu planētas lielākais kontinents, kas ir bagātāks par jebkuru citu pasaules daļu: ar iedzīvotājiem, reliģiskajiem virzieniem, leģendām un ticējumiem, kultūras un sadzīves tradīcijām. Varbūt tieši tāpēc, ka Divupes teritorija, tagadējā Irāka tiek dēvēta par “cilvēces šūpuli”, kur caur šumeru kultūras atstāto mantojumu ir samanāmas visi cilvēkam raksturīgo izpausmju aizsākumi, rakstība, valodas, saimnieciskā un politiskā valsts darbība kopumā. No turienes mums zināmas tādas vērtības kā “Hamurapi jeb likumu kodekss” un pirmā, tā dēvētā, episkā poēma “Gilgamešs”, arī saimnieciskie priekšmeti kā arkls un ritenis.
Ķīna var būt lepna par pasaulē pirmo zināmo grāmatu “Dimanta sūtra”, kurā teksts ar ilustrācijām iespiests no ksilogrāfiskām klišejām, un izdota pateicoties izgudrotajam papīram, kura izgatavošanas noslēpums tika rūpīgi glabāts 600 gadu. Savukārt no Persijas esam mantojuši pasaulē senākās pasakas “Tūkstots un viena nakts”.
Hinduistiem pazīstamākais sacerējums ir filozofiska sāga (folkloras žanrs, kas vēsta par dieviem, valdniekiem, varoņiem un viņu ceļojumiem), “Bhagavadhīra”, kura pauž visas cilvēces radošo izpausmju ieviešanu, īstenošanu uz zemes. Lai izprastu katras tautas īpatnības un ideālus kopumā, svarīgi atbrīvot domu no mīta (kā piem.mitoloģiskā simbolisma) …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация