Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:209997
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kad lielāko pasaules valstu iedzīvotājus lūdza atbildēt uz jautājumu «Kurš no emocionālajiem stāvokļiem jums izraisa vislielāko diskomfortu?», gandrīz vai visos gadījumos atbilde bija viena — BAILES. Arī no dzīves… Arī no nāves… Kāpēc tad cilvēkam jābaidās no nāves, ja viņam ir tik baisi dzīvot? Paradokss! Varbūt bailes izraisa pašas…bailes?
Zinātnieki konstatējuši, ka bailes no dzīves izraisa pats piedzimšanas moments — spilgtā gaisma, savādie trokšņi, tik neviesmīlīgā uzņemšana: tikko piedzimušam jau uzšauj pa dupsīti un liek bļaut, sak, parādi, nu, kāda ir tava balstiņa!
Bailes no nāves cilvēkos izraisa nepārdomātu pārtikas produktu lietošana; konstatēts, ka veģetārieši ir psiholoģiski stabilāki un tik ļoti nepakļaujas stresam. Domā, ka dzīvnieka pirmsnāves bailes tiek nodotas cilvēkam, lietojot ar tām «inficētu» gaļu.
Lai apzīmētu bailes , visai bieži mūsdienās tiek lietots specifiski medicīniskais termins «fobijas» - bailes no kādas do­mas, parādības, situācijas u. c., bet tas lietas būtību principiāli nemaina: bailes ir un paliek bailes.
Pasaulē tiek veikti nopietni mēģinājumi tās klasificēt. Ir atklāts, ka dažādu veidu bailes (bailī­gums) ir viens no iekšēji ap­spiestajiem un viens no visbiežāk sastopamajiem cilvēka psiholoģis­kajiem aizsargmehānismiem. Ja tās nav efektīvi pārvarētas, bailes ar laiku var izraisīt visai nopietnus veselības traucējumus. Parasti šajā gadījumā tiek pieminētas depresija, ši­zofrēnija, neiroze un histērija. Bet tās būtībā ir šo personības apslēpto problēmu sekas — ārstu noteiktās diag­nozes, kurām jāatrod cēloņi. Visbiežāk tie ir individuāli. Bailes ir viens no tiem pavadoņiem, kas iet blakus cilvēkam no viņa dzimšanas līdz nāvei.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1118013
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация