Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:393741
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Iekšzemes kopprodukts    4
  Investīcijas    6
  Inflācija    8
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Patreiz Latvija, Lietuva un Igaunija ir tās Eiropas Savienības valstis, kurās vērojama visstraujākā ekonomiskā izaugsme. Tās pamatā galvenokārt ir strauja eksporta attīstība – pieauguma temps pārsniedz 20% gadā, ko stimulē iekšzemes ražošana, reģionālā integrācija un tranzīts, kā arī priekšrocības, ko nodrošina iestāšanās ES. Bez tam ekonomisko izaugsmi spēcīgi stimulē iekšzemes pieprasījums, īpaši Lietuvā un Latvijā. Visās trijās valstīs strauji samazinās bezdarba līmenis un paaugstinās nodarbinātības līmenis, strauji aug darba algas, valsts pabalstu apmērs, kā arī mājsaimniecību aizņēmumi. Tas viss palielina mājsaimniecību ieņēmumus un stimulē patēriņu. Tomēr ar ļoti straujo bezdarba līmeņa pazemināšanos un darba algu pieaugumu ir saistīti arī daži riski – pārāk straujš darba algu palielinājums var atstāt negatīvu iespaidu gan uz uzņēmumu konkurētspēju, gan arī uz visu ekonomiku kopumā. Ilgtermiņa attīstības aspektā ļoti liela nozīme ir uzņēmumu spējai piemēroties izmaiņām darba tirgū – spējai ātri adaptēties mainīgiem ražošanas apstākļiem, gatavībai pāriet no viena ražošanas veida un tehnoloģijas uz citu. Vēl viens nozīmīgs riska faktors ir inflācija. Spēcīgā inflācija apdraud visu trīs Baltijas valstu iespējas ieviest eiro – Igaunijā un Latvijā inflācijas dinamika norāda, ka abas šīs valstis diezin vai spēs izpildīt Māstrihtas inflācijas kritērijus.
Referāta ierobežotā apjoma dēļ, darbā apskatīta iekšzemes kopprodukta apjoma, ārvalstu tiešo investīciju apjoma un inflācijas ietekme un Baltijas valstu ekonomikas izaugsmi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1111908
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация