Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387862
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  KOMERCBANKU DARBĪBA    3
1.1.  Banku pasīvās operācijas    4
1.2.  Banku aktīvās operācijas    6
2.  Kredīts    8
2.1.  Kredīta avoti    9
2.2.  Kredīta nepieciešamība    9
2.3.  Kredīta ilgums    9
2.4.  Kreditēšanas priekšnoteikumi    10
2.5.  Kreditēšanas pamatprincipi    10
3.  Aizdevumu Procents    12
4.  Uzkrājumi nedrošiem klientiem    13
5.  Kredīta formas    14
Фрагмент работы

Banku pasīvās operācijas

Pasīvās operācijas nozīmē naudas līdzekļu piesaistīšanu bankām, kurus tās var izmantot aktīvo operāciju veikšanai. Banku pasīvi sastāva no divām daļām : piesaistītiem līdzekļiem un pašu kapitāla.
Bankas līdzekļu lielākā daļa ir piesaistītie jeb aizņemtie naudas līdzekļi. Naudas resursu piesaistīšana notiek, privātpersonām un uzņēmumiem (klientiem) atverot norēķinu kontus bankā, kā arī aizņemoties naudu no citām bankām . Pastāv dažādi naudas piesaistīšanas veidi. Izšķir pieprasījuma jeb beztermiņa nogūldījumus un termiņnoguldījumus.
Pieprasījuma jeb beztermiņa noguldījumi ir tādi naudas noguldījumi, kurus izdara uz nenoteiktu laiku fiziskās un juridiskās personas, lai veikti norēķinus gan skaidrā gan bezskaidrā naudā. Bankas pienākums ir šos noguldijumus izmaksāt pēc klienta pieprasījuma, kad viņš to vēlas.
Klientu finansiālā apkalpošana, kuriem ir atvērti norēķinu konti, sastāda lielāko īpatsvaru bankas pasīvajās operācijās. Norēķinu kontos naudas līdzekļi sastāda bankas apgrozāmā kapitāla lielāko daļu, ar kuru rīkojas komercbankas. Banka makā noteiktu procentu par norēķina konta mēneša vidējo atlikumu. Ja bankai nav izdevīgi, tad tā var nemaksāt procentu par beztermiņa noguldījumiem.
Termiņa un krāj noguldījumi ir līdzekļu piesaistīšana bankā kā uz noteiktu laiku, tā arī uz nenoteiktu laiku. Tas var ilgt no viena mēneša līdz gadam un ilgāk. Atverot kontu uz noteiktu laiku, klients naudu var izņemt no bakas tikai pēc līguma norādītā termiņa izbeigšanās(protams, ir atļauts lauzt līgumu). Termiņnoguldījumus, kas izdarīti uz nenoteiktu laiku, var izņemt ne agrāk kā pēc viena mēneša, skaitot no noguldījuma pieņemšanas brīža. Banka termiņnoguldījumus var droši izmantot aktīvajos operācijās, uz tāpēc par tiem tiek paredzēta augstāka procentu likme nekā par pieprasījuma noguldījumiem.
Stabilas ekonomikas apstākļos parasti procenta likme ir lielāka, ja ir ilgāks termiņnoguldījuma laiks.
Noguldījuma termiņam beidzoties tā īpašnieks saņem atpakaļ noguldīto naudas summu un vēl procentus. Tas nozīmē, ka banka pērk naudu no klientiem un viņiem par to maksā procentus. Latvijā katrā atsevišķā bankā porcentu likmes ir atšķirīgas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация