Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:199739
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas Republikā ir izstrādāts un pieņemts likums “Par bēgļu tiesībām”, šis likums saskaņā ar vispāratzītiem starptautiskiem cilvēktiesību principiem nosaka kārtību, kādā Latvijas Republikā tiek īstenotas personu tiesības saņemt patvērumu un iegūt bēgļa statusu, kā arī nosaka tā tiesības un pienākumus.
Bēgļi tās ir personas, kas sakarā ar ārēju agresiju, okupāciju, ārvalstu kundzību vai notikumiem, kas nopietni traucē sabiedrisko kārtību visā šīs personas izcelsmes vai pilsonības valstī vai jebkurā tās daļā, ir spiesta atstāt savu parasto dzīvesvietu, lai meklētu patvērumu citur ārpus savas izcelsmes vai pilsonības valsts.
Kā patvēruma meklētājas uz bēgļa statusu var pretendēt tās personas, kuras nav Latvijas pilsoņi vai likuma "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības" subjekti, bet kuras ierodas vai atrodas Latvijas Republikas teritorijā, tāpēc ka pamatoti baidās no vajāšanas savas rases, reliģijas, tautības, sociālās piederības vai politiskās pārliecības dēļ savas pilsonības valstī vai, ja šīs personas ir bezvalstnieki, - savas iepriekšējās mītnes zemē, un kuras šādu baiļu dēļ nespēj vai nevēlas izmantot minētās valsts tiesisko aizsardzību.
Lai saņemtu patvērumu un iegūtu bēgļa statusu, ir jāiesniedz pieteikums par bēgļa statusa piešķiršanu Valsts robežsardzes amatpersonai robežkontroles punktā pirms ieceļošanas. Pārrunas ar patvēruma meklētāju robežkontroles punktā veic šim uzdevumam apmācītas Valsts robežsardzes amatpersonas. Persona atzīstama par patvēruma meklētāju ar brīdi, kad tā iesniegusi rakstveida pieteikumu par bēgļa statusa piešķiršanu.
Patvēruma meklētājam, kurš neprot latviešu valodu, tiek nodrošinātas tiesības ar tulka palīdzību sazināties, iepazīties ar pieteikuma izskatīšanas materiāliem, kā arī sniegt paskaidrojumus tajā valodā, kuru šī persona prot.
Patvēruma meklētājs pārrunu un pieteikuma sākotnējās izskatīšanas laikā tiek izmitināts robežkontroles punktā šim nolūkam piemērotās telpās atsevišķi no personām, kuras tiek turētas aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Ja pārrunu rezultātā pieteikums tiek atzīts par pamatotu, patvēruma meklētājs nekavējoties nogādājams tuvākajā patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā. Izmitināšanas patvēruma meklētājus nodrošina cilvēka sadzīvei nepieciešamiem apstākļiem. Patvēruma meklētāju var pārvietot no viena patvēruma meklētāju izmitināšanas centra uz citu. Bet tie patvēruma meklētāji, kas pieteikuma iesniegšanas brīdī Latvijas Republikā uzturējās legāli, netiek ievietoti patvēruma meklētāju izmitināšanas centros, ja joprojām ir spēkā viņu legālā uzturēšanās Latvijas Republikā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация