Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:363938
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mīklas Atlantijas okeānā.

Kas nāk prātā “vienkāršajam cilvēkam”, ja viņam liek izsacīt savas domas par neparastiem fenomeniem? Laikam viņš vispirms nosauks tādus jēdzienus kā parapsiholoģija, poltergeisti, telikinēze, teleportācija, NLO, Bermudu trijstūris un pieminēs videodukumentus vai varbūt televīzijas seriālu “Slepenās lietas”. Televīzijā, radio, presē un grāmatās šīs parādības bieži tikušas iztirzātas, bet tikpat bieži tas darīts aplami.
Apskatot neskaitāmu daudzumu zinātnisko materiālu par Bermudu trijstūri esmu nogurusi no zinātnisko tekstu bieži vien pārspīlētā lietišķuma,tāpēc esmu atļāvusies šī darba atsevišķās vietās mazliet literārāku stilu un izteicienus, jo galu galā es tak neēsmu zinātniece.
Šis darbs ir gan par fantomiem, par NLO par dīvainiem fenomeniem. Šis darbs ir par pašu noslēpumaināko reģionu pasaulē.
Atgriežoties pie sākuma: gari, telikinēze, fntomi, parapsiholoģija, teleportācija, NLO, Bermudu trijstūris – tas viss apvienots neskaitāmu salu rajonā uz dienvidaustrumiem no Floridas un uz ziemeļiem no Kubas.


Mīklainā ģeogrāfija.

Eksotisku augu neskaitāmas nelielas salas tirkīzzilā siltā ūdenī, kuras apdzīvo patīkami cilvēki. Bahamu salu arhipilāgs atrodas Atlantijas okeānā uz ziemeļie no Floridas. Vairāk nekā 700 salu un neskaitāmas mazas saliņas un klintis, kas 310 reiz 1150 km platību, un ģeogrāfiski ietver sevī arī politiski neatkarīgā Tērksu un Kaikosu salas.
Floridokīza ir vairāk nekā 160km gara salu virkne, kas sākas Floridas dienvidu smailē un ko no Bahamu salām atdala tikai Floridas šaurums. Zemes iekšējie spēki, kas veidojuši arī Vidusatlantija grēdu, tagadējo Bahamusalu rajonā un uz dienvidiem no Floridas pacēluši okeāna gultni. Ziemeļamerikas kontinentam dreifējot uz rietumiem, zeme atkal nogrimst zem okeāna līmeņa. Pirms 140 milj. gadu šo rajonu pārkļāj sekla jūra, un tas turpina grimt. Bet tikpat lielā mērā kā notiek zemes grimšana, jūras ūdenī notiek sedementācija un veidojas kaļķakmens. Pētnieciski urbumi Androsā šķietami apstiprinājuši šo tēzi, jo līdz pat gandrīz 4000 metru dziļumam tika atrast kaļķakmens, kas neapšaubāmi veidojies sedimentācijas rezultātā.
Bet vai šī teorija nerada dažus jautājumus?
- Kapēc arī ārpus Vidusatlantijas grēdas pacēlusies okeāna gultne, proti, tieši Bahamu salu rajonā un bez jebkādas saaistības ar Amerikas cietzemi?
- Kapēc okeānā šā rajon vidū palikusi šaura zemūdens aiza, kas nevarēja rasties erozijas rezultātā?

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация